Ziua Armatei, sarbatorita la Muzeul „Conacul Pana Filipescu”

Și cu atât mai onorantă și mai plină de simbolism și trăiri este o astfel de manifestare închinată ARMATEI acolo, într-un sat secular, cu rădăcini adânci în istoria neamului.

Muzeul „Conacul Pană Filipescu”, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, vă invită vineri, 25 octombrie 2019, începând cu ora 12.00, la sediul său din Filipeştii de Târg nr. 868, să participaţi la simpozionul „Ziua Armatei Române”. Evenimentul este dedicat, firește, omagierii ostașilor români pentru eroismul şi jertfele prin care, de-a lungul vremii, şi-au îngemănat faptele de arme cu soarta neamului românesc, îndeplinind nobila misiune de apărare a unităţii naţionale şi a integrităţii teritoriale.

Și cu atât mai onorantă și mai plină de simbolism și trăiri este o astfel de manifestare închinată ARMATEI acolo, într-un sat secular, cu rădăcini adânci în istoria neamului. Iar dacă la eveniment ar participa generații de săteni, de la copii la cei care, poate, au trăit războiul și ar mai putea împărtăși din experiența lor, totul ar căpăta o aură simbolică atât de necesară prezentului.