Zi memorabila la Sirna: S-a inaugurat Biblioteca stradala, in parteneriat cu o Organizatie… din Chicago

19 noiembrie 2022, zi memorabilă  pentru comunitatea de la Șirna, județul Prahova! „fereastră” deschisă cunoașterii, printr-o inițiativă de nota 10!

„Cu voia Lui Dumnezeu, astăzi am inaugurat Biblioteca stradală Little Free Library „Lib4Green” Șirna, în parteneriat cu Organizația Illinois Romanian American Community din Chicago, prin proiectul „Biblioteci stradale – acces la lectură,  educație  și  cultură”,  al cărui ambasador în România este doamna Anișoara Bocai.

Evenimentul a fost gândit ca un atelier de promovare a lecturii în comunitate, în cadrul Proiectului „Erasmus+ „Biblioteca Verde pentru o comunitate durabilă”.

Căsuța este un simbol al comunității  noastre și un barometru al nivelului de civilizație al locuitorilor. Să  o prețuim și să să o folosim!”, transmite cu emoție și entuziasm, coordonatorulBibliotecii din Șirna, Iuliana-Camelia Pîrvu.

Demn de precizat, Familia Paula și  Marian Gușă a realizat construcția căsuței stradale pentru lectură. Și, cine știe, poate ș alții vor lua exemplu să facă ceva bun, frumos, pentru comunitate!

Acum, oricine poate lua o carte și lăsa o carte în loc.

Căsuța este un simbol al comunității  noastre și un barometru al nivelului de civilizație al locuitorilor. Să  o prețuim și să să o folosim!

***Donațiile pentru biblioteca stradală se primesc în continuare la biblioteca publică, bibliotecarul fiind responsabil și de această căsuță de lectură ce are acces liber.

Regulamentul se află afișat!

În a doua parte a activității copiii au citit cartea „17 motive pentru lectură ” din colecția Biblioteca română pentru copii Children’s Roma Library, iar noi, cei mari, le-am deslușit taina acestor motive temeinice pentru a citi.

Mulțumiri tuturor celor care au donat cărți și, în mod deosebit, bibliotecarei din comuna Berceni, Prahova, Valentina Nicolae, cea care a făcut primul dar de carte!

*Materialele pentru construcția casuței au fost au fost donate de Let’s Do It România în județul Prahova, cu sprijinul Weeam Software.

 Ce frumos, ce… minunat atunci când mâini și gânduri și fapte se pun împreună pentru BINELE generațiilor de acum și de mâine, mai cu seamă acolo-n sat.