Zeita Sunetului, in compania lui Liviu Prunaru

Violonistul Liviu Prunaru, solist prezent pe numeroase scene ale lumii, este concert-maestrul celui mai bine cotat ansamblu muzical din lume – Royal Concertgebouw Amsterdam.

Recunoașterea sa internațională a venit în urma numeroaselor participări și premii obținute la cele mai prestigiose concursuri de vioară. El cântă pe o vioară Stradivarius denumită Pachoud, construită în 1694.

Liviu Prunaru revine alături de orchestra simfonică ploieșteană joi, 7 octombrie, de la ora 19.00, în dublă calitate:  ca dirijor și solist.

 Un artist complex, volubil inspirat, care, prin ceeacedăruiește ne convinge că vioara e o zeiță a sunetului.

Programul cuprinde lucrări precum 3 Kirchensonaten: Sonata în Si bemol major, K.V. 68, Sonata în Mi bemol major, K.V. 67, Sonata în Fa major, K.V. 224 pentru orchestră de coarde, de W.A. Mozart, Concertul în mi minor pentru vioară și orchestră de coarde „Il Favorito”, R.V. 277 și Concertul în Mi major pentru vioară și orchestră de coarde „LʼAmoroso”, R.V. 271 de A. Vivaldiși „Capriccio” în mi minor, op. 81, nr. 3, pentru orchestră de coarde, de F. Mendelssohn.

Biletele, în valoare de 30 lei (întreg), 20 lei (pensionari) și 10 lei (elevi/studenti) sunt disponibile la casa de bilete a Filarmonicii și online, aici: https://filarmonicaploiesti.ro/…/concert-simfonic-7…/

Biletele virtuale, pentru vizionarea integrală online a evenimentului sunt disponibile aici: https://virtualconcerthall.ro/…/bilet-virtual…/

Detalii și rezervări: +40 734 335 067