Volosevici: Ploiestenii vor plati la energia termica acelasi pret ca si in sezonul rece anterior

Primăria Municipiului Ploiești informează că nu vor fi probleme în susținerea subvenției pentru energia termică către populație, în iarna 2021 – 2022, ploieștenii urmând să plătească același preț ca și în sezonul rece anterior.

„În ciuda speculațiilor vehiculate în ultima perioadă, executivul ploieștean îi asigură pe locuitorii municipiului Ploiești că se va menține același preț la energia termică către populație, respectiv tariful aprobat de Consiliul Local al Municipiului Ploiești prin HCL 394/31.10.2019, care este în cuantum de186,97 lei/Gcal fără TVA(222,49 lei/Gcal cu TVA), urmând ca municipalitatea să asigure în continuare subvenția prețului la energie termică”, se arata intr-un comunicat al Primariei Ploiesti.

“Consider că îngrijorareaunora ar trebuie să fie asumată. În ciuda dorinței de a se introduce panică în rândul populației, autoritatea publică locală anunță foarte clar faptul că subvenția la căldură va fi susținută și în iarna viitoare, prin mecanisme financiare bine stabilite, respectiv prin rectificări bugetare, așa cum am procedat de fiecare dată, spre binele ploieștenilor. În consecință, populația vă plăti în continuare același tarif la Gcal de222,49 lei/Gcal cu TVA”, a subliniat, în acest context, primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici.