Vijelia a creat necazuri la Cerasu. Gospodarii inundate, drumuri blocate, locuinte fara curent electric, zone izolate

. Drumuri locale și poduri blocate, bolovani, la vale, în calea oricărei încercări de a remedia, cumva stricăciunile. Zeci de case fără curent electric.

Gospodării, anexe gospodărești inundate. Drumuri locale și poduri blocate, bolovani, la vale, în calea oricărei încercări de a remedia, cumva stricăciunile. Zeci de case fără curent electric. Oameni îngrijorați, supărați, neștiind de unde să înceapă, dar cu rugăciunile pe buze și cu speranța că… s-o îndura Domnul și de satul lor. Așa e realitatea, acum, la Cerașu.

Primarul localității, Dumitru Duca spune că furia naturii s-a repetat la interval de numai câteva zile. După ce a lovit comuna joi spre vineri, ploaia torențială și vijelia a făcut prăpăd și duminică noaptea. Mai rău este că, din nefericire, în mai multe locuri au rămas oamenii fără curent electric și s-au stricat și s-au blocat drumuri, iar rețeaua de alimentare cu apă a fost avariată.

Concret, în două sectoare din Valea Borului (10 și respectiv 12 locuințe), pe la Brădet, iară vreo 10 și pe la Valea Tocii nu este curent electric. Către unele dintre aceste zone accesul este aproape imposibil, deoarecele, viitura a adus pe drum bolovani și aluviuni și acolo nu poate ajunge ninmic, niciun vehicul, nici omul, cu pasul sau, Doamne ferește, vreo ambulanță dacă ar fi necesar.

La momentul convorbirii noastre, primarul erau cu câțiva oameni la carieră, unde apa a intrat și a avariat stația de transformare.

Edilul ne-a spus că are câteva motopompe, are buldoescavator și alte utilaje. Așteaptă… ajutor să vină careva să știe să le utilizeze și, cu ceva forțe proprii, să reușească să degaje drumurile și să aibă cum îndrepta pe unde s-o putea.

Poate… n-o mai veni așa vreme rea, speră și primarul și oamenii, că, dacă s-o mai potoli urgia, au să pună satul în ordine, să-și vadă cu toții de rosturi și de gospodării.

*Foto sugestie (sursa Facebook)