Vicecampioane nationale la gimnastica ritmica

În zilele de 3, 4 si 5 iulie 2015 s-au desfăşurat la Ploieşti, în sala „Olimpia” a Municipiului, Campionatele Naţionale de Gimnastică Ritmică pentru Copii şi Juniori Mici, eveniment care a avut ca principal obiectiv desemnarea Campioanelor Naţionale pe echipe, individual şi obiecte la Categoria a IV-a (9-10 ani) şi individual şi ansamblu fără obiect pentru Categoria Mica Gimnastă (6-7 si 8 ani).

 

Organizatorul acestui eveniment, Federaţia Română de Gimnastică Ritmică – în parteneriat cu Primăria şi Clubul Sportiv Municipal Ploieşti – a aliniat la start 140 de gimnaste de la 15 cluburi din ţară: CSM Arad, CS „Olimpia” Bucureşti, ACS „Pro-Aktiv” Bucureşti, CS UNEFS Bucureşti, CSS1 Constanţa, CSS „Anghel Saligny” Iaşi, CSS2 Baia-Mare, LPS Baia-Mare, CSU Brasov, CSU Oradea, CSS „Bihorul” Oradea, CSS Resita, CSS1 Timişoara, LPS „Szasz Adalbert” Târgu-Mureş şi CSM Ploieşti.

 

După două zile pline de concurs, echipa de categoria a IV-a a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti (formată din Gabriela Constantin, Valentina Francesca Nuţă, Sabina Ioana Enache, Alessia Gabriela Tănase, Erika Nicoleta Măcinic, Anisia Drăgan şi Alexandra Ioana Drăghici) s-a clasat pe locul al doilea reuşind să câştige tilul de vicecampioană naţională. Este al treilea titlu pe care il obtine echipa noastră, după cele din 2011 si 2012, cu echipa de Junioare Mici. Pe locul I s-a clasat echipa CS UNEFS Bucureşti, iar pe locul al treile echipa CSU Oradea.

 

Premierea a fost oficiată de viceprimarul municipiului Ploieşti, Raul Petrescu prezent, la invitaţia organizatorilor, în sala “Olimpia”, alături de micile performere. La finalele pe obiecte din ultima zi, duminică, 5 iulie 2015, au participat cele mai bune 8 gimnaste din ţară la fiecare exerciţiu – fără obiect, coardă, cerc şi panglică.

 

Clubul Sportiv Municipal Ploieşti a avut bucuria de a avea reprezentante în trei finale: fără obiect, cerc şi panglică. Astfel, la finalul întrecerii, rezultatele reprezentantelor noastre au fost următoarele: Finala exerciţiului fără obiect – Sabina Ioana Enache – locul IV, la doar 0,1 puncte de medalia de bronz Finala la cerc – Valentina Francesca Nuţă – locul V Finala la panglică – Gabriela Constantin – locul VI.

 

Campionatele Naţionale au fost supervizate de directorul tehnic al Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Ştefania Chiriac şi de expertul internaţional Marinela Jipa. În prima zi a competiţiei a fost prezentă şi preşedinta Federaţiei, d-na Irina Deleanu. Gimnastele câştigătoare au primit cupe, medalii, diplome din partea Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică iar din partea Societăţii de Gospodărire Urbană Ploieşti, coroniţe şi buchete de flori. Clubul Sportiv Municipal Ploieşti a oferit tuturor gimnastelor dulciuri şi băuturi răcoritoare din partea sponsorului competiţiei, Tymbark Romania.

Vicecampioane nationale la gimnastica ritmica

Ministerul Tineretului si Sportului si Federatia Romana de Gimnastica Ritmica – cu sprijijnul Primariei comunei Chiajna – au organizat, anul acesta, in perioada 2 – 5 octombrie, la Sala Polivalenta din Chiajna, Campionatele Nationale de Gimnastica Ritmica pentru Junioare si Senioare. Perfect amenajata pentru o astfel de competitie, cocheta sala din comuna situata la marginea Bucurestiului a primit, intr-o organizare „ca la carte”, reprezentantele a 13 cluburi din tara: CSM Arad, CSS1 Timişoara, CSS “Triumf” Bucureşti, CS „Olimpia” Bucureşti, CSS1 Constanţa, CSS “Anghel Saligny” Iaşi, LPS Baia-Mare, LPS Bistriţa, CSU Oradea, LPS Oradea, CSS Resita, LPS „Szasz Adalbert” Targu-Mures şi CSM Ploieşti, dand o lectie multor orase ale tarii care, inca, nu au sali de sport pentru organizara unor astfel de intreceri.

 

Conform Regulamentului Tehnic al Federatiei Romane de Gimnastica Ritmica, scopul acestei competitii l-a reprezentat castigarea titlurilor nationale pe echipa, individual si obiecte la cele trei categorii: Prejunioare (11-12 ani), Junioare (13-15 ani) si Senioare (peste 16 ani). Primele doua zile de concurs au fost adevarate maratoane competitionale, concurentele intrecandu-se, pe parcursul a zece ore, atat pentru titlurile de campioane la individual sau cu echipa, dar si pentru calificarile in finalele pe obiecte de duminica.

 

Concursul categoriei pre-junioare a adus bucurie in randul suporterilor ploiesteni ce au insotit echipa la Chiajna, Alexandra Denisa Stoian, Delia Gheorghe, Ana Steliana Toma si Daria Ioana Diaconu devenind vicecampioane nationale cu echipa, devansate fiind de echipa CSM Arad si urmata de echipa LPS Baia-Mare. In concursul individual al aceleiasi categorii, Denisa Alexandra Stoian a obtinut medalia de bronz, prima din istoria CSM Ploiesti in aceasta intrecere! A fost un concurs greu, in care s-au intrecut, in premiera la cinci obiecte de concurs – coarda, cerc, minge, maciuci si panglica – cele mai bune optsprezece gimnaste legitimate la cluburile inscrise in competitie. Acest loc i-a adus Denisei si calificarea la Cupa Romaniei ce se va desfasura, peste o luna si jumatate, la Bucuresti.

 

Duminica a fost ziua finalelor, cele mai bune opt gimnaste la fiecare categorie si la fiecare obiect s-au intrecut pentru titlurile supreme la coarda, cerc, minge, maciuci si panglica. In finala la coarda si minge, CSM Ploiesti a avut maximum de gimnaste permise (2), in timp ce la cerc, maciuci si panglica clubul sploiestean a fost reprezentat de Alexandra Denisa Stoian. La incheierea intrecerilor, CSM Ploiesti si-a imbogatit palmaresul cu doua titluri de vicecampioana nationala la coarda si minge si doua medalii de bronz la maciuci si panglica, toate obtinute de Alexandra Denisa Stoian, un loc VII la coarda si un loc V la minge prin Delia Gheorghe.

 

Inca o premiera pentru CSM Ploiesti la editia din acest an a Campionatelor Nationale a fost participarea, pentru prima data, cu echipa la Categoria Junioare. Echipa formata din Cesima Cristina Nechifor (13 ani) si Iulia Adriana Cretu (14 ani) s-a clasat pe locul IV, dupa CS Olimpia Bucuresti (I), CS „Anghel Saligny” Iasi (III) – echipe ce au avut in componenta gimnaste cu participare la Campionatele Europene – si CSM Arad (III) cu gimnaste experimentate la aceasta categorie. Un rezultat care ne onoreaza avand in vedere ca s-au aliniat „la start” 12 echipe din tara! La individual, junioarele noastre s-au clasat pe locul VII (Cesima Cristina Nechifor) si pe locul X (Iulia Adriana Cretu), Cesima fiind calificata ca rezerva la Cupa Romaniei. Notele bune obtinute in concursul individual i-au adus Cesimei Nechifor calificarea in toate finalele Categoriei Junioare, la coarda fiind „insotita” si de coechipiera sa, Iulia Adriana Cretu, impartind, la finalul intrecerilor, locul VII, la egalitate perfecta de puncte! Cea mai buna finala s-a dovedit a fi cea la maciuci, unde Cesima s-a clasat a cincea. La cerc si minge Cesima a obtinut locul VII iar la panglica locul VIII. Rezultatele au fost peste asteptari avand in vedere faptul ca sportiva noastra s-a luptat in aceasta vara cu o gastrita ce i-a pus, permanent, bariere in pregatirea pentru aceste Nationale.

 

Arbitrajul Campionatelor Naţionale a fost supervizat de o brigada de control alcatuita din directorul tehnic Stefania Chiriac si de preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică Ritmica, Irina Deleanu. Gimnastele câştigătoare au primit cupe, medalii, diplome si flori din partea Federaţiei Române de Gimnastică Ritmica.

 

Rezultatele integrale ale concursului vor putea fi accesate pe site-ul oficial al Federatiei Romane de Gimnastica Ritmica, www.frgr.ro.