Vesti de la primarul Adrian Dobre privind taxele si impozitele locale la Ploiesti in 2020

Primarul Municipiului Ploiești, Adrian Florin Dobre, a participat, astăzi, la dezbaterea publică a proiectului de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2020. La evenimentul organizat de Serviciul Public Finanțe Locale (S.P.F.L) Ploiești, la sediul municipalității, au fost prezenți cetățeni, consilieri locali si reprezentanți ai mass-media.

În cadrul dezbaterii au fost prezentate situații ale încasărilor și ponderea principalelor surse gestionate de serviciul de specialitate, precum și evoluția încasărilor în perioada 2016-2019. De asemenea, s-au prezentat facilitățile fiscale acordate ploieștenilor și un raport sumar de activitate al Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești, până la data de 31.10.2019.

“Avem o veste bună pentru ploieșteni. În anul care urmează, 2020, impozitele și taxele locale nu suferă modificări, acestea fiind doar indexate cu rata inflației în cuantum de 4,6 %, conform datelor statistice de specialitate. Vom menține facilitățile fiscale. Impozitul pentru clădirile nerezidențiale deținute de persoane fizice și juridice nu suferă modificări ca urmare a indexării, deoarece, în acest caz, impozitul se calculează prin aplicarea unei cote la valoarea impozabilă. Ploieștenii preferă în continuare plata în numerar și prin intermediul băncilor a obligațiilor fiscale locale, dar trebuie să menționăm că, se are în vedere implementarea unui proiect care va permite plata impozitelor și taxelor locale prin intermediul unei aplicații ce va putea fi instalată și gestionată direct pe telefonul mobil”, a declarat primarul Municipiului Ploiești, Adrian Florin Dobre.

Proiectul de hotărâre privind taxele și impozitele locale pentru anul 2020 poate fi consultat în continuare pe pagina de internet a Primăriei Municipiului Ploiești – www.ploiesti.ro, precum și pe pagina de internet a S.P.F.L Ploiești – www.spfl.ro.