Vara culturala la Comarnic

După succesul înregistrat în anii 2004-2005 și ulterior, în 2018, anul centenarului Marii Uniri,  Asociația culturală ”Lespezi-2004” Comarnic continuă tradiția și organizează, în perioada 12 – 14 iulie 2019, a patra ediție a ”Zilelor Culturale de la Schitul Lespezi” – cea mai veche așezare (1661) de pe zona superioară a Văii Prahovei – In memoriam scriitorilor Martha Bibescu și Stelian Tăbăraș.

La aceste evenimente culturale vor participa scriitori, poeți, grupuri corale, folcloriști, flautiști, elevi, tineri și adulți, care vor interpreta din creațiile proprii, piese de teatru, scenete, dansuri artistice și populare, precum și un repertoriu din opere clasice, tradiționale și moderne. Totodată vor fi expoziții de pictură, fotografii de epocă și cărți din literatura beletristică.

De asemenea, în cadrul manifestărilor organizate cu sprijinul Primăriei orașului Comarnic, vor avea loc lansări de carte la care vor participa edituri din țară.

Tot cu acest prilej, se va desfășura concursul literar ”Martha Bibescu” – ediția a II-a, prin care o tânără poetă, ori un tânăr poet care nu a publicat până acum un volum, o poate face, în urma jurizării, de către membrii unui juriu de specialitate, prin sponsorizarea editării acestuia de către Asociația Culturală ”Lespezi-2004” Comarnic. Limita de vârstă – 30 de ani. Manuscrisele vor fi trimise până la data de 11 iulie 2019, orele 12.00, prin Poșta Română, la adresa: Comarnic, Cartier Poiana, nr. 287, județ Prahova, cod poștal 105700, destinatar: Ciutacu Vasile.

Pentru o totală corectitudine, manuscrisele trimise vor purta un motto. Alăturat, într-un plic, se va menționa identitatea autorului, însoțită de o copie xerox de pe C.I sau buletinul de identitate.