Unirea Principatelor si Badea Cartan- file de istorie celebrate la Sinaia

„Precum adunam oile, adunam slovele. Tare-mi plăcea să citesc, de credeam că-s împărat”, a declarat Badea Cârțan într-un interviu...

„Precum adunam oile, adunam slovele. Tare-mi plăcea să citesc, de credeam că-s împărat”, a declarat Badea Cârțan într-un interviu…

 Anul acesta sărbătorim 161 de ani de la Unirea Principatelor Române și 171 de la nașterea eroului național Badea Cârtan.

Împreună cu reprezentanții Primăriei comunei Cărțișoara și Primăriei Ocna Sibiului, autoritățile din Sinaia au pregătit un program menit să cinstească aceste mari file de istorie.

Delegația condusă de cei doi primari sibieni, Sorin Cârțan și Claudiu Predescu, a participat la momentele comemorative și culturale dedicate zilei de 24 ianuarie, organizate cu sârg de Primăria orașului Sinaia.

În semn de omagiu și apreciere pentru Badea Cârțan, care a luptat pentru unirea românilor din Transilvania cu cei din Vechiul Regat și a fost un promotor neostenit al culturii, la Centrul Cultural „Carmen Sylva” a avut loc un program artistic susținut de copii școlilor din Sinaia și din Cărțișoara.

Momente înălțătoare, momente de profund sentiment patriotic… de care avem cu toții nevoie!