Unde mai e… RESPECTU’ fata de EROI, fata de CREDINTA, fata de sarbatorile neamului?!?

NICIODATĂ, DAR… NICIODATĂ… la o ceremonie militară- fie ea comemorativă, aniversară… NU SE CADE SĂ VII CU BLUGI. Și… mai cu seamă cu BLUGI/ pantaloni de orișicare… MULAȚI.

Ca adolescentă, ca tânără, ca… femeie, (și în cazul bărbaților, tinerilor… e același lucru) NU VII CU BLUGI MULAȚI. Și/sau în tricou. E o chestiune de esențial BUN-SIMȚ, de RESPECT. Nu trebuie să fii doctor docent ca să știi, să înțelegi așa ceva. Și asta ține de FAMILIE și… de ȘCOALĂ.

Nu este prima dată când vedem așa ceva… nu doar la Ploiești ci… din păcate mai peste tot și e TRIST. E FOARTE TRIST. Ca să nu zicem… dureros. Pentru că e vorba de EDUCAȚIE și, repetăm, de… BUN SIMȚ- sau mai bine spus de… lipsa acestuia.

Dacă tăcem și ne facem că nu observăm, sau dacă am considera că… „nu contează”, atunci chiar putem să demisionăm cu toții din statutul de cetățeni, de urmași ai unui neam născut și… renăscut mulțumită jertfei atâtor eroi, trudei atâtor mari învățați…

Fotografii postate azi, de ZIUA ÎNĂLȚĂRII DOMNULUI și a EROILOR, de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova. Firește, am blurat chipurile elevilor, așa cum se cade, dar considerăm că trebuie să tragem un semnal!