‟Un virtuoz incurabil cu suflet si tehnica fabuloase”, joi, pe scena Filarmonicii ploiestene

Un virtuoz cât o sărbătoare… joi, chiar de Ziua Mondială a Artei (zi instituită IN MEMORIAM Leonardo Da Vinci), printre muzicienii ploieșteni!

Numit de către revista britanică The Strad drept ‟un virtuoz incurabil cu suflet şi tehnică fabuloase”, violonistul Remus Azoiţei a debutat la 8 ani cu orchestra simfonică din oraşul său natal, Galaţi. După ce în 1995 a absolvit Conservatorul din Bucureşti la clasa lui Daniel Podlovski, Remus Azoiţei obţine o bursă de studii la renumita Juilliard School din New York, unde are şansa să studieze cu Dorothy Delay şi Itzhak Perlman, la finalul pregătirii sale obţinând titlul de Master of Music.

Stimați iubitori ai frumosului, pe Remus Azoiței îl puteți asculta mâine, 15 aprilie, interpretând pe scena Filarmonicii ploieștene Concertul nr. 4 în Re major K.V. 218, pentru vioară și orchestră, de W.A. Mozart. La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice se va afla Vlad Vizireanu. Veti mai putea audia Nocturna pentru orchestră de coarde și harpă de A. Schoenberg și Simfonia nr. 99 în Mi Bemol major, Hob. I:99 de J. Haydn.

Evenimentul va putea fi urmărit integral pe platforma Virtual Concert Hall. Biletele virtual sunt disponibile aici: https://virtualconcerthall.ro/…/bilet-virtual…/