Un alt fel de MARTISOR la Sinaia. Ce vesti da primarul Vlad Oprea?!

„Am vrut să împart astăzi tradiționalele mărțișoare dar dincolo de riscurile pandemiei am realizat că nu ne putem îmbrățișa și nu ne putem zâmbi. Aleg să vin cu o veste mare azi care să ne ducă mai aproape de momentele care ne-au fost răpite.

SINAIA – 438 Euro pentru sănătatea fiecarui sinăian în doi ani

2,6 milioane de euro obținuți prin finanțare europeană vor crește gradul de siguranță și felul în care vor fi tratați pacienții în contextul pandemiei provocate de virusul SARS-CoV-2

Am semnat contractul prin care dotăm Spitalul Orășenesc Sinaia cu echipamente medicale și de protecție necesare pentru a trata pacienții și a desfășura actele medicale în maximă siguranță. În contextul pandemiei provocate de virusul SARS-CoV-2, capacitatea Spitalului nostru a fost depășită, numărul de urgențe a crescut considerabil, iar medicii au preluat o mare parte din cazurile noncovid înregistrate la nivelul județului.

Achiziționăm peste 330.000 de materiale de protecție sanitară și 363 de echipamente medicale, printre care monitoare de funcții vitale, paturi ATI, kit-uri de ventilație, echipamente pentru transport specializat, containere sanitare pentru logistica medicală și un autovehicul pentru transportul probelor. Avem pe lista de achiziții chiar și roboți de ultimă generație cu raze UV pentru sterilizarea saloanelor și a sălilor de operație.

Continuăm investițiile la Spitalul Sinaia pentru a rămâne cea mai sigură stațiune montană din România. Evident, construim și Noul Spital!

Proiectul ”Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în orașul Sinaia”, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 9, se înscrie în demersurile realizate de Primăria Sinaia și Spitalul Orasenesc Sinaia pentru sănătate, fiind al doilea cu finanțare europeană în domeniul medical pe care l-am accesat în ultimii ani. Primul proiect (în valoare de 2.155.979 euro), aflat acum în faza de implementare, a vizat dotarea Ambulatoriului de la Spital cu mobilier, echipamente și aparatură medicală, inclusiv cu un computer tomograf, cinci ecografe și o instalație de RX-grafie.

Valoarea totală a investiției semnată azi este de 2.613.628 milioane de euro (TVA inclus).

În total, până în 2022, valoarea investițiilor din fonduri europene în dotări și echipamente va ajunge la 4.769.607 euro, reprezentând 438 euro/locuitor la aceasta se aduga sumele alocate din bugetele de stat si local de peste 1,5mil euro”.

Mesajul vine din partea edilului-șef.