Tragedii cauzate de un incendiu si un accident: Decese la Lipanesti si Ciorani

În intervalul 1-4 februarie a.c., pompierii militari din cadrul unităţii şi subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au desfăşurat 110 misiuni, dintre care: 82 de misiuni ale echipajelor SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgență, 14 incendii, 9 misiuni de asigurare zonă accidente rutiere și 5 alte situații de urgență.

 

În data de 3 februarie, pompierii militari prahoveni au acţionat pentru stingerea a patru incendii produse la terenuri situate în localitățile Ploiești (Bulevardul Petrolului), Vălenii de Munte și Bucov (2 incendii în satul Chițorani). Toate evenimentele menționate au fost, cel mai probabil, generate de utilizarea focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor. Suprafața totală afectată de arderea vegetației uscate a fost de aproximativ 9000 mp.

 

Un incendiu violent a izbucnit în această dimineață în jurul orei 03:50 la o locuință particulară, din localitatea prahoveană Lipănești. La sosirea pompierilor militari la locul intervenției, incendiul se manifesta violent la întreaga locuință, pe o suprafață de aproximativ 150 mp. După executarea recunoașterii, echipajele au găsit o femeie, în vârstă de 65 de ani care prezenta semne incompatibile cu viața, ulterior fiind declarată decedată de către medicul coordonator sosit la locul evenimentului. La locul evenimentului s-au deplasat cu operativitate, 2 autospeciale de lucru cu apă și o ambulanță SMURD. 13 pompieri militari au acționat pentru localizarea si lichidarea incendiului și pentru înlăturarea efectelor negative generate de eveniment. Din primele cercetări, incendiul a pornit de la un coș de fum neprotejat termic fată de materiale combustibile.

 

Un accident rutier grav s-a produs duminică seară, pe DN1D, la Ciorani, după ce un conducător auto s-a răsturnat cu mașina într-un șanț. În urma impactului, conducătorul autoturismului, un bărbat în vârstă de 44 de ani a rămas încarcerat, fiind inconștient. Pompierii militari sosiți la locul evenimentului au acționat pentru descarcerarea acestuia, însă din nefericire, a fost declarat decedat.

 

Totodată, pompierii militari prahoveni au acționat pentru localizarea și lichidarea a două incendii izbucnite la un autobuz, respectiv un autoturism din localitățile Olari și Colceag. Autobuzul era staționat și a ars în proporție de 95% iar din primele cercetări se pare că incendiul ar fi pornit de la consumatori electrici cu defecțiuni. Autoturismul a ars în proporție de 60% și a izbucnit cel mai probabil din cauza unui cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată ca urmare a unei acțiuni mecanice ori fizice.