Traditia nu piere. Nici… Romanismul: Tabla Butii si-a omagiat eroii

Cinste si recunoștință eroilor neamului! Asta s-a simtit, asta s-a trăit vineri la Tabla Buții.

Astăzi, 6 august 2021, în localitatea Ceraşu a avut loc ceremonia tadițională de comemorare a eroilor care şi-au dat viaţa în luptele ce au avut loc la Tabla Buţii, în timpul Primului Război Mondial.

Ca în fiecare an, manifestările comemorative au fost organizate sub genericul „Columnă pentru nemurire”, la cimitirul eroilor de la Tabla Buţii şi au debutat cu slujba de pomenire şi cinstire a eroilor după care au urmat alocuţiuni ale oficialităţilor locale şi judeţene, iar apoi depuneri de coroane la monumentul eroilor.

Este o nobilă și frumoasă datorie să elogiem eroii neamului românesc și să transmitem generațiilor ce vin forța morală de care au dat dovadă eroii cunoscuți și necunoscuți în a urmări apărarea țării noastre.

Trebuie știut că încă din anul 1922, la Cimitirul Eroilor de la Tabla Buţii, unde sunt înmormântați atât ostaşi români cât și străini s-au organizat pelerinaje anuale în ziua de 6 august, când este sărbătorită de creștini şi ,,Schimbarea la față”, care a devenit astfel un prilej de ceremonial militar, religios și civil, în amintirea acelor evenimente.

Istoria stă aici de vorbă cu noi, prahovenii, cu noi, românii…