Torenti si necazuri la Starchiojd. Primarul e convins: „Ne-o ajuta si pe noi Bunul Dumnezeu si Maicuta Domnului”

La finalul scurtei discuții, primarul, evlavios și convins că Dumnezeu nu îi va lăsa comuna oropsită, a spus cu aplomb: „Ne-o ajuta și pe noi Bunul Dumnezeu și Măicuța Domnului” (că până una-alta, acolo își îndreaptă țăranul și ultimul gând!).

Una dintre comunele afectate joi noaptea de furia apelor a fost și Starchiojdul, colo, sus, pe colinele de la capătul nord-estic al județului Prahova.

Aș cum am aflatde la primarul localității, Ahmed Cornel Gârbea, doup gospodării au fost avariate, mai cu seamă că un mal s-a suprat în apropiere, iar terenurile cu pricina au fsot inundate, dar și acoperite cu mâl și aluviuni.

De asemenea, pe străzi și pe ulțite apa a umplut totul iar două poduri au fost afectate. Se circulă pe ele, dar, în cazul în care furia apelor va reveni, nu se știe acre vor fi urmările. Totodată, în mai multe zone s-au surpat malurile Stâmnicului și oamenii sunt îngrijorați pentru că, uite, nenorocirile vin pe neașteptate și, dacă în intervale scurte, inundațiile se vor repeta, efectele, aici, ar putea fi mult mai grave.

Primarul spune că „au venit de la județ, de la Prefectură, s-au făcut comisii, s-au cerut și se așteaptă fonduri, dar… până una-alta, că nu se știe ce și cum urmează și nii când vor veni banii, s-au pus să dea hotărâre pe plan local, să aloce fonduri și să facă ce port cu forțe proprii, că să nu ajungă oamenii pe drumuri sau în cine știe ce situații dramatice.

Și, firește, totul cu… credință întru Cel de Sus. La finalul scurtei discuții, primarul, evlavios și convins că Dumnezeu nu îi va lăsa comuna oropsită, a spus cu aplomb: „Ne-o ajuta și pe noi Bunul Dumnezeu și Măicuța Domnului(că până una-alta, acolo își îndreaptă țăranul și ultimul gând!).

*Comuna este deservită de șoseaua județeană DJ102L, care o leagă spre sud-vest de Bătrâni și Posești și spre sud-est în județul Buzău de ChiojduCătina și Calvini.

*Coordonate: 45°19′18″N 26°11′28″E

foto ilustrativ; sursa: ziare.com