Teatrul ploiestean, AMBASADOR CULTURAL la trei mari festivaluri

Teatrul „Toma Caragiu” ne face noi mari bucurii. Și asta pentru că în acaestă perioadă ne este Ambasador Cultural, participând la trei prestigioase festivaluri.

Concret, vorbim de manifestări de anvergură, precum:

Luni, 20 mai, de la ora 11.00, cea mai recentă producție a secției Teatrul de Animație pentru copii și tineret Imaginario, spectacolul „Carmilhan – Corabia fantomă”, regia Mihai Androne, va putea fi urmarită pe scena Teatrului de Vest Reșița, în cadrul celei de-a VII-a ediții a Festivalului de Teatru Pentru Copii „Lumea Poveștilor”.
Inspirat dintr-o legendă scoțiană, „Carmilhan – Corabia fantomă” oferă publicului ocazia de a reflecta asupra valorilor autentice ale existenței umane și de a învăța că adevarata comoră a vieții nu constă în lucruri materiale, ci în iubirea, respectul, compasiunea și generozitatea pe care le împărtășim cu cei din jurul nostru.

Tot în cursul acestei săptămâni, Teatrul de Animație Imaginario va fi prezent și la Galați, la cea de-a XXX-a ediție a Festivalului Internațional de Animație Gulliver, cu spectacolul „Cuibul de clovni”, regia Mihai Gruia Sandu. Vineri, 24 Mai, de la ora 10:00, în Sala Mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” Galați, cei mici se vor întâlni cu șase clovni mereu puși pe șoti, personaje cu care copiii se pot identifica ușor, urmărind un spectacol non-verbal care, sub umbrela umorului, aduce pe scenă concepte universale, de la libertate și zbor, la joc și candoare.
Reprezentația de la Galați continuă seria participărilor acestui spectacol la astfel de evenimente teatrale, după prezența, anul trecut, la Festivalul Buzău/Iubește/Teatru și la Festivalul „Gala Aniversară Impuls Țăndărică – 78 de ani cu cortina ridicată”, unde a obținut premiul pentru conservarea mijloacelor tradiționale de clovnerie și premiul pentru performanța în interpretarea comică, acordat actorului Nelu Neagoe.

Miercuri, 29 mai, de la ora 19.00, în sala „Paul Ioachim” a Teatrului „George Ciprian”, publicul buzoian se va putea bucura de o montare care a avut premiera națională, în această primavară, pe scena noastră, „O idee genială”, regia Paul Chiribuță. Reprezentația face parte din programul celei de-a XIX-a ediții a Festivalului Buzău/Iubește/Teatru, selecția spectacolelor fiind realizată de teatrologul Carmen Stanciu. Manifestarea are caracter competitiv, premiile fiind acordate de două jurii – un juriu format din specialiști în domeniul artelor spectacolului și un juriu al publicului.

Participarea Teatrului „Toma Caragiu” la Festivalul Buzău/Iubește/Teatru este a treia prezență consecutivă la acest eveniment, după ce anul trecut comedia „Funny Money”, regia Ioan Coman a fost desemnată cel mai bun spectacol din festival. În  2022, producția „O noapte furtunoasă” a câștigat „Premiul pentru cel mai bun spectacol din festival”, „Premiul pentru cea mai bună regie: Sânziana Stoican” și „Premiul pentru cel mai bun actor: Ionuț Vișan”.

SUCCES și… DESIGUR, FELICITĂRI și MULȚUMIRI!!!