Tabara internationala la Cocorastii Mislii

Site_Specific August 2012 Plett

            În perioada 4-7 iulie 2019, se va desfăşura, în localitatea Cocorăştii Mislii, jud. Prahova,TABĂRA INTERNAŢIONALĂ DE LAND-ART, FOTOGRAFIE ŞI FILM „NODURI ŞI SEMNE”, ediţia a 11-a, la care participă tineri artişti din Franța și România, organizată de Centrul Judeţean de Cultură Prahova – Consiliul Județean Prahova în parteneriat cu Centrul Cultural Cocorăştii Mislii, Primăria și Consiliul Local Cocorăștii-Mislii, și Asociația de înfrățire Cocorăştii Mislii – Castanet-Tolosan.

            NODURI ŞI SEMNE este titlul unui volum de poeme aparţinând marelui poet român Nichita Stănescu, iar tabăra poartă acest nume pentru că proiectul inițiat și coordonat de prof. Mihai Vasile a fost lansat în anul 2009 în cadrul Festivalului artelor NICHITA LA ECHINOCŢIU (festival realizat de Teatrul Equinox, actualmente Centrul Dramatic MYTHOSal Centrului Judeţean de Cultură Prahova), tabăra fiind deschisă către tinerii artişti care au proiecte de land-art şi care-şi pot realiza aceste proiecte în cadrul natural generos de pe teritoriul comunei Cocorăştii Mislii.În cadrul acestui proiect, de-a lungul celor zece ediții, au fost invitați să participe tineri însoțiți de profesori și reprezentanți ai autorităților din mai multe localități europene, din țări ca: Franța, Republica Moldova, Italia, Spania.

            Land-art este o tendinţă a artei contemporane care utilizează cadrul şi materialele din natură (lemn, pământ, piatră, nisip, apă etc). Cel mai adesea, operele de land-art fiind realizate în aer libersunt supuse eroziunii naturale, dispărând în timp şi rămânând doar mărturiile fotografice şi cinematografice.

            Dintre activitățile propuse selectăm:

Vineri, 5 iulie 2019:

– ora 10: Deschiderea oficială a taberei. Conferința: „Land-art – expresia modernă a artelor neconvenționale”susținută de prof. Mihai Vasile, urmată de vizionarea filmului documentar „Land art între efemer și durabil. Legătura dintre land art și fotografie și film”. Sâmbătă, 6 iulie 2019:

– ora 19:Vernisajul expoziției de land-art.

Duminică, 7 iulie 2019:

-ora 11,30: Proiecția filmului documentar al acestei ediții a taberei.