Sute de sateni din Nucet- Chiojdeanca au scapat de frica unei izolari… nedorite!

Administrația județeană anunță că a eliminat riscul ca sute de locuitori ai satului Nucet, din Chiojdeanca, să rămână izolați.

160 de familii, mai mult de 400 de persoane, din satul Nucet, ar fi fost izolate dacă nu am fi intervenit la timp, în contextul în care, în această zonă, au avut loc alunecări de teren și nu mai exista nicio altă rută de ocolire, care să permită accesul mașinilor sau aprovizionarea prahovenilor din această localitate. Este de datoria noastră să ne respectăm atribuțiile și să acționăm, întotdeauna, rapid și în beneficiul comunității locale!”, explică președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader.

Concret, lucrările au vizat protejarea corpului și a platformei drumului pe DJ 234 Km 3+850 până la Km 4+300, din satul Nucet- comuna Chiojdeanca. Astfel, au fost realizate șanțuri prefabricate de lungime 400 ml, s-au montat podețe tubulare de diametru 600 mm, în număr de 4 bucăți, așternere mixtură asfaltică pe 400 ml.

Continuă reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere și prin Programul de turnare covoare asfaltice 2020, având în curs finalizarea lucrărilor pe alte 41 drumuri județene, din Prahova.