Surpriza de la Jazz on the Rooftop! Tinerii artisti merita incurajati

Ediția din acest an a Jazz on the Rooftop vine cu o surpriză: organizează o secțiune rezervată tinerilor artiști.

Invitat al primei seri a Festivalului este pianistul David Luca, un nume care se va impune, cu siguranță, în elita jazz-ului românesc. Evenimentul va avea loc vineri, 26 august, pe terasa clădirii de sticlă în care funcționează Primaria Ploiesti (fostul sediu al OMV Petrom).

Pianist clujan aflat la început de drum, caracterizat de marele jazzolog Virgil MIHAIU ca “o mare speranţă a Jazz-ului românesc actual”, David LUCA, a participat şi câştigat locul pe podium la diverse concursuri individuale – Concursul de interpretare “Ambasadori Culturali” găzduit de Filarmonica din Ploieşti, Concursul Internaţional de Interpretare “Schezo”, Concursul International de Interpretare “Da Capo” etc. – cât şi în diverse formule (“Opţional Jump Jazz Band”, “Purple Jam”, Big Band “GAIO”, “David LUCA Trio”) la diverse festivaluri de jazz cum ar fi Festivalul de Jazz de la Iaşi (unde a obţinut locul I), festivalurile clujene “Jazz in the Street”, Autumnalia Studenţească, “Jazz in the Park”, Electric Castle etc.

Cu toate că este elev în clasa a XI la un liceu teoretic – Colegiul Naţional “George Coşbuc” din Cluj, David, s-a înconjurat în demersul său artistic de oameni frumoşi şi talentaţi, atât de profesori apreciaţi români şi străini de la care a primit multă susţinere şi permanente încurajări şi aprecieri (Ştefan VANNAI, Dima BELINSKI, Onişor RODILĂ, Giorgos KONTRAFOURIS, John TURVILLE, Jan FEČO, Tomáš JOCHMANN etc.), cât şi de studenţi ai Academiei Naţionale de Muzică “Gheorghe Dima” – prieteni buni cu care îşi împartăşeşte pasiunea.

Absolvent al programelor Czech Jazz Praga Workshop şi International Jazzwerstatt Saarwellingen, David doreşte să devină în cel mai scurt timp unul dintre cei mai apreciaţi pianişti de jazz.

DEMN DE APRECIAT: Pentru “Jazz on the Rooftop”, David prezintă o formulă avându-I alături pe cunoscutul contrabasist Alex MAN (profesor la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti), la tobe Marc POCOLA (student al Academiei Naţionale de Muzică “Gheorghe Dima”) şi invitaţi Mihai SOROHAN (trompetă – profesor la Odda Kulturskule Norvegia) şi Cristian Munteanu (sax alto, student al Academiei Naţionale de Muzică “Gheorghe Dima”).

Detalii și rezervări: +40 726 203 744.

Abonamentele – 160 lei/3 zile și biletele, în valoare de 70 lei (întreg), 50 lei (pensionari) și 30 lei (elevi/studenți) sunt disponibile la casa de bilete a Filarmonicii și online, aici: https://filarmonicaploiesti.ro/…/jazz-on-the-rooftop…/