Superliga de fotbal feminin / ediţia 2014/2015 / etapa 1: CS Brazi – start perfect

Singura echipa de fotbal feminin din Prahova, CS Brazi, a avut un debut fulminant in noua editie de campionat, impunandu-se pe terenul celor de la AFC Fair Play Bucureşti cu scorul de 5-2 (2-0). Pe stadionul Politehnica, in fata a circa 100 de spectator, au marcat pentru prahovence: Ana Moraru (min. 20), Lidia Moacă (min. 45), Mihaela Merlan (min. 51, 62), Nina Anca (min. 73).

 

* CS Brazi: Mirela Stoica – ANA MORARU (65 Roxana Jora – 76 Elena Nită), NINA ANCA (cpt,), SANDRA OPRICĂ, Ioana Sora – LINDA CERGAN, GEORGIANA HUŢU – CORINA TATU, Ioana Ilieş (37 LIDIA MOACĂ), MIHAELA MERLAN – Gabriela Bucur (60 Alexandra Dobre). Antrenori: Nina Anca (principal) şi Mihai Dinu (secund)

 

Golurile:

* Min. 20: Ana Moraru prinde un stâng fabulos de la 35 m, ţintind ”păianjenul” drept al porţii bucureştencelor. O reuşită efectiv de povestit nepoţilor, cea mai frumoasă din cariera jucătoarei.

* Min. 45: Lidia Moacă are şi ea o realizare de poveste, mingea trimisă din apropierea liniei de fund adverse ducându-se, parcă programat, sub transversală.

* Min. 51: Internaţionala de junioare mari a echipei, Mihaela Merlan (foto), o “execută” cu sânge rece, din interiorul suprafeţei de pedeapsă a amfitrioanelor, pe apărătoarea buturilor echipei din Capitală.

* Min. 62: Aceeaşi jucătoare îşi trece în cont ”dubla”, altfel, prima a carierei sale de până acum, după o fază individuală lucrată că la carte.

* Min. 73: Nina Anca, urcată din defensivă în avanposturi, închide tabela finalizând o minge primită pe ”tavă” de la ”pata de culoare” a echipei, Linda Cergan.

 

* Să mai spunem că prahovencele au mai înscris de două ori, aproape de ultimul fluier, goluri anulate însă de brigada dâmboviţeană, în opinia noastră pe nedrept.

 

* Cu un tandem nou pe banca tehnică, cel format din Nina Anca şi Mihai Dinu, CS Brazi (revenită juridic din această toamnă la clubul ”mama”), a luat un start perfect în actuala ediţie a primei scene româneşti rezervate fotbalului feminin, întorcându-se cu trei puncte mari de pe terenul unei echipe mai mult decât incomode, unde, în campionatul trecut, până şi ”granzii” s-au descurcat destul de greu.

 

* Rămasă fără trei ”piese grele”, faţă de campionatul precedent, vezi plecările fostei golghetere Nicoleta Bărbos (Tg. Mureş), Maria Bârdea (Real Craiova) şi Mihaela Neacşu (Oţelul), cei doi tineri antrenori au fost nevoiţi să caute rapid soluţii de umplere a ”golurilor” create în special în linia mediană şi atac.

 

* Cu riscurile de rigoare, s-a apelat la o formulă de echipă destul de schimbată decât eram obişnuiţi, cu o jucătoare de numai 14 ani în primul 11, iar ca vârf a fost împinsă Gabi Bucur, postul consacrat al acesteia fiind însă de fundaş central.

 

* În acest joc, au primit ”botezul focului” primei divizii două jucătoare de numai 14 ani, e vorba de Ioana Ilies, altfel şi o elevă strălucită a Liceului de Muzică şi Arte Plastice ”Carmen Sylva” din Ploieşti, secţia pian, şi Elena Nită.

 

* Concluzionând, CS Brazi a început bine campionatul, numai că ”focul” aprins în etapa inaugurală trebuie şi întreţinut, în condiţiile în care programul viitor va fi unul de-a dreptul infernal pentru prahovence.

 

* Astfel, etapa următoare (21 septembrie), Nina Anca şi colegele sale vor da piept, în propriul fief, cu nimeni alta decât ”galactica” Olimpia Cluj Napoca, misiunea fiind una aproape imposibilă.

 

* Să spunem că de ieri, Mihaela Merlan s-a alăturat din nou naţionalei U19 a României, urmând să plece în Bosnia Herţegovina, unde junioarele mari tricolore vor participa la un turneu de calificare pentru Europenele din 2016.

 

Aurel Drăghici