Sub semnul REGELUI sunetelor: ASA A INCEPUT STAGIUNEA FILARMONICII PLOIESTENE

Debut impresionant de stagiune, aseară, la Filarmonica „Paul Constantinescu”. Orchestra simfonică, sub bagheta dirijorală a maestrului Radu Postăvaru, l-a avut alături pe talentatul violonist Florin Croitoru, împreună emoționând publicul pe muzica nemuritorului Beethoven. „Allegretto pentru orchestră” în Mi bemol major, WoO 3, Romanțele pentru vioară și orchestră nr. 1 în Sol major, op. 40 și nr. 2 în Fa major, op. 50 și Simfonia nr. 1 în Do major, op. 21 au fost lucrările care aucolorat sonor Sala “Ion Baciu” și au făcut din deschiderea stagiunii cu numărul 68- un eveniment de referință, dedicat împlinirii a 250 de ani de la nașterea „talentului de neoprit”, cel care a schimbat viziunea oamenilor despre muzică, aducând frumusețe și încântare urechilor.

Mai mult decât un concert, o sărbătoare în cel mai profund sens!

* Trăind în perioada 1770 – 1827, compozitorul a rămas celebru pentru cele 9 simfonii, dar și pentru sonatele, cvartetele și alte numeroase compoziți. Istoria muzicii nu ar fi la fel astăzi dacă Beethoven nu ar fi existat.

Acest geniu al notelor muzicale ne dă o lecție de perseverență și ambiție și ne arată că totul e posibil chiar și atunci când pare imposibil. După ce a rămas fără auz, compozitorul și-a continuat munca compunând Simfonia a IX – a pe lângă sonate și cvartete.

Ludwig van Beethoven demonstrează că scopul suprem al existenței sau orice alt scop, poate fi dus la bun sfârșit chiar și atunci când pare imposibil. Totul depinde de voință!