STIRE CU POFTA MARE: Cirese la sfert din preturile exorbitante din capitala, la doi pasi de Ploiesti

La Păulești e un regat al gospodarilor care cultivă, prin tradiție, cireși. În poala pădurii cu faimă ce pare că îmbrățișează satul… Și… da aici se coc, an de an, sute de kilograme, poate chiar câteva tone de cireșe dulci, „îmbujorate”, ce fac deliciul lunii mai și bucură pofticioșii!

… Și asta cu atât ai mult cu câ aici,la poți cireșele se vând cu 25-30 de lei/kg, în vreme ce prin capitalaă sau în alte mari orașe prețurile sunt undeva la 100 de lei sau chiar mai mult pentru un kilogram!

Cireșele au nenumărate beneficii pentru sănătate, începând de la echilibrarea tensiunii arteriale și până la prevenirea cancerului.

DEMN DE ȘTIUT: Studiile epidemiologice indică o asociere inversă între consumul de fructe și legume și riscul pentru mai multe boli inflamatorii cronice. S-a raportat că consumul de fructe și legume scade riscurile de mortalitate din orice cauză, precum și morbiditatea și mortalitatea prin boli cardiovasculare, accident vascular cerebral, diabet și unele tipuri de cancer.

Pe lângă faptul că furnizează vitamine esențiale, minerale, carotenoide și fibre alimentare, fructele, precum cireșele, conțin polifenoli despre care se crede că scad riscul de sindrom metabolic, diabet, boală hepatică grasă non-alcoolică (NAFLD).