Soselele Prahovei, morminte pentru… prea multe victime. In mai putin de 3 saptamani, 6 persoane si-au pierdut viata!

6 persoane (socotind și accidentul de la Teișani din Ziua de Paști) și-au pierdut viața pe drumurile prahovene în numai 10 zile (în penultima tragedie, doi frați și-au pierdut ambii părinți- vorbim de cumplitul eveniment din zona Liliești care i-a șocat până și pe cei din echipajele de urgență).

Urmare a unor evenimente rutiere petrecute în intervalul amintit, alte victime se zbat, practic, între viață și moarte, medicii vorbind în acest cazuri de un „pronostic rezervat”.

Numai în cursul zilei de 11 mai, spre exemplu, s-au produs 5 accidente rutiere grave, dintre care 4 pe raza municipiului Ploiești.

… Totul de parcă Prahova s-ar lua la o macabră întrecere cu județul Sibiu (unde, deja, în mai puțin de 5 luni 10 oameni și-au pierut viața în accidente rutiere), ca să nu mai vorbim de unele zone din vestul țării.

*Comisia Europeană a publica pe 20 aprilie, cifre provizorii privind accidentele rutiere mortale din anul 2020. Potrivit estimărilor, 18 800 de persoane și-au pierdut viața în urma unui accident rutier în cursul anului trecut, o scădere anuală fără precedent de 17 % față de 2019. Aceasta înseamnă că un număr de 4 000 de vieți au fost cruțate pe drumurile din UE în 2020 în comparație cu anul 2019. Scăderea volumelor de trafic, ca urmare a pandemiei de COVID-19, a avut un impact clar, deși nu poate fi măsurat, asupra numărului de accidente rutiere mortale.

România rămâne țara din Uniunea Europeană cu cele mai multe accidente soldate cu victime – 85 la un milion de locuitori. 

sursa foto: ISU PRAHOVA