Sinaia: Ziua Olimpismului, sarbatorita la Colegiul Mihail Cantacuzino

Colegiul „Mihail Cantacuzino” din Sinaia organizează, în data de 26 mai 2016, începând cu orele 10.00, cea de-a XXIV-a ediţie a evenimentului „Ziua Olimpismului”. La această ediţie vor participa 10 licee de pe Valea Prahovei și 2 licee din județul Brașov, reprezentate de aproximativ 400 de sportivi. În cele opt ore de competiţii ce se vor desfăşura atât pe baza sportiva a Colegiului, situată în aer liber, cât şi în sala de sport, concurenţii se vor întrece la următoarele discipline: tenis, şah, baschet, volei, fotbal, sărituri, ştafetă şi atletism. Pregătirea evenimentului s-a realizat în mare parte cu sprijinul voluntarilor.

 

Doina Stăiculescu, gimnastă, este invitata specială a acestei ediții, o mare sportivă, singura româncă care a obținut o medalie olimpică în sportul său, gimnastica ritmică. Se întâmpla în 1984, la Los Angeles, atunci când câștiga argintul la individul compus. A fost, și probabil va rămâne pentru multă vreme, cea mai fructuoasă participare a României la Jocuri, cu 53 de medalii câștigate și locul secund în clasamentul general. În toate concursurile la care a participat, a luptat de la egal la egal cu marile puteri, fosta URSS și Bulgaria, țări care și astăzi domină gimnastica ritmică mondială. Doina Stăiculescu, “Maestru Emerit al Sportului”, a rămas în continuare aproape de sportul care a consacrat-o, acum fiind o foarte apreciată antrenoare și arbitră internațională.

 

In legatura cu acest eveniment, Aurora Arieşan, Directorul Colegiului „Mihail Cantacuzino” din localitate, a spus: „Colegiul „Mihail Cantacuzino” organizeză an de an Ziua Olimpismului, competiție sportivă care are o tradiție îndelungată, aflându-se anul acesta la a XXIV-a Ediție. Prin această zi dorim să sensibilizăm elevii cu privire la importanța practicării sportului, atât în școală, cât și în timpul liber. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la buna desfășurare a acestui eveniment, domnului Primar Vlad Oprea, care este alături de noi de fiecare dată, elevilor voluntari, profesorilor, sponsorilor și nu în ultimul rând membrilor Catedrei de Educație Fizică și Sport din cadrul Colegiului nostru, domnilor profesori Hogea Ionuț și Baciu Gabriel care au muncit enorm pentru această competiție”.

 

Totodată, la eveniment sunt aşteptaţi reprezentanţi ai: Ministerului Educaţiei Naţionale, Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova şi Academiei Olimpice Române Prahova.