SINAIA – ORASUL VIITORULUI. Argumente…


“Zona istorică a orașului intră într-un amplu proces de reabilitare. Astăzi am predat constructorului amplasamentul proiectului “Eficiență energetică și extindere iluminat în zona istorică – Sinaia” unul dintre cele zece proiecte pentru care anul trecut am obținut finanțare europeană. Valoarea totală a acestuia este de 2.436.581 euro iar lucrările vor dura 16 luni începând cu luna iulie.
Ideea de bază a acestui proiect este armonizarea și punerea în valoare a zonei istorice cu prezentul, prin extinderea sistemului de iluminat public, modernizarea și eficientizarea acestuia, montarea de corpuri de iluminat cu LED și a unui sistem de telegestiune.
47 de străzi și alei vor scăpa de cabluri și vor intra în sistemul de telegestiune. Toți furnizorii de utilități și cablu vor lucra în paralel cu noi pentru introducerea în subteran a tuturor conductelor și cablurilor .
Începem cu străzile: Cașeriei, Gheorghe Șincai, Mânăstirii, Pictor Ștefan Luchian și Furnica. Este o lucrare majoră care va crea un adevărat șantier. Sinăienii au văzut cum s-a transformat centrul orașului și ce a presupus acest proces. Vom avea grijă ca disconfortul din timpul lucrărilor să fie unul minim iar în final să ne bucurăm cu toții de noua față a zonei istorice”,
a anunțat Vlad Oprea- Primarul Orașului Sinaia.