Sinaia: Incepe a X-a editie a Festivalului Film 4 Fun

Film 4 Fun a 10-a ediție pentru un festival de nota 10.

 

“Sinaia s-a clădit pe fundamente culturale și acest lucru îl continuăm, cu prioritate, și astăzi. Cinematografia este unul din mijloacele prin care cultura a rămas și rămane vie. Scriitorul Alphonse Allais spunea că oamenii care nu râd niciodată nu sunt oameni serioși! Sperăm din tot sufletul ca festivalul nostru să continue să aducă zâmbete și râsete tuturor, celor „serioși” și „neserioși”, a spus Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

 

Astăzi, 2 august, începe cea de-a X-a ediție a festivalului Film 4 Fun, devenit tradiție și așteptat atât de localnici, cât și de turiștii aflați în oraș. Timp de 3 zile, până pe 4 august, la Casino, la Muzeul Orașului Castelul Știrbey, în parc sau la Centrul Cultural Carmen Sylva sunteti invitati să urmăriți filme de scurt și lung metraj. De asemenea, vor fi puse în scenă piese de teatru, va fi o expoziție speciale cu fotografii din arhiva personală a lui Toma Caragiu, dar și desene ale lui Gheorghe Visu.

 

În tot acest timp veți putea sta de vorbă cu invitații de marcă participanți la Festival. În deschidere vor fi remarcate meritele speciale ale regizorului Lucian Pintilie, regizor de talie mondială, recunoscut pentru creațiile sale cinematografice în toată lumea.