SI, TOTUSI, NE MAI ARDE DE CULTUTA! TREBUIE! Se-„ncinge” TARGUL MEȘTESUGURILOR TRADITIONALE!

Centrul Județean de Cultură Prahova și Consiliul Județean Prahova vă invită, cu generozitate și… inspirație, în perioada 16 – 18 octombrie 2020, între orele 9.00 – 20.00, la cea de-a VI-a ediție a Târgului Meșteșugurilor Tradiționale. Proiectul are ca scop principal revitalizarea și sprijinirea meșteșugurilor autentice, păstrate nealterate de-a lungul veacurilor, doar prin priceperea și iscusința țăranilor români, pe care astăzi cu mândrie îi numim meșteri populari- maeștri neîntrecuți în păstrarea vechilor îndeletniciri.

Meșterii prezenți la târg, în spațiul dintre Palatul Culturii și Palatul Administrativ din Ploiești, pot fi urmăriți la lucru prin demonstrații de meșteșug: olărit, țesut, cusut-brodat, pielărie-confecționarea opincilor, cioplit și sculptură în lemn, prelucrare ceară, pictură pe sticlă, colaje din paie, pictură naivă pe pânză, încondeiere ouă. Vă așteptăm să îi descoperiți pe acești păstrători ai tradițiilor populare, reprezentativi pentru județul Prahova dar și pentru județele Suceava, Brașov, Galați, Cluj, Neamț, Vâlcea, Dâmbovița și Buzău, să le admirați sau să le cumpărați creațiile veritabile.

Plin de frumos, cântec și poveste: Atmosfera târgului va fi animată de scurte momente artistice susținute de Fanfara „Prahova”, Ansamblul Folcloric „Perinița” și elevi ai Școlii Populare de Artă din cadrul Centrului Județean de Cultură Prahova, după următorul program: vineri, începând cu ora 12.00, cu prilejul deschiderii oficiale, iar sâmbătă și duminică începând cu orele 17.00.

Evenimentul se va desfășura cu respectarea măsurilor privind prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

sursa foto: Facebook