Si, totusi, la Ploiesti se-ntampla JAZZ. Chiar si online, dar… se-ntampla! Plin, frumos, graitor…

Ploiești Jazz Festival – ediția 2020 a debutat miercuri seară cu un concert de gală susținut de orchestra simfonică a Filarmonicii, care l-a avut la pupitrul dirijoral pe maestrul Sabin Păutza.

Concertul a fost difuzat live pe platforma Virtual Concert Hall – https://virtualconcerthall.ro/

Melomanii au putut audia Maple Leaf Rag” și „The Entertainer”, de Scott Joplin – Sabin Păutza, „Blues and Trouble” pentru vioară și orchestră, „Oldies and Goodies”, Divertismentul nr. 3 pentru vioară și orchestră – dedicat Siminei Croitoru și Divertismentul nr. 2 pentru orchestră, lucrări semnate, de asemenea, de Sabin Păutza. Solistă a fost violonista Simina Croitoru.

Muzică. La superlativ. Într-un timp altfel, în care, poate, mai mult ca oricând ar trebui să înțelegem că muzica e „timp sonor”, e iubire, e dar…

Ploiești Jazz Festival continuă în această seară cu “Piano Day”, eveniment care îi va avea în prim plan de la ora 18.00 (prima parte) și de la ora 19.30 (partea a doua) pe Puiu Pascu, Adi Stoenescu, Mircea Tiberian, Marius Vernescu și Sorin Zlat & Ploiești Jazz Trio.

Ploieşti Jazz Festival este un festival internațional organizat de Filarmonica “Paul Constantinescu”, desfășurat sub egida Ministerului Culturii, sub auspiciile Familiei Regale a României, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Ploiești.