SEDINTA COMITETULUI LOCAL PENTRU SITUATII DE URGENTA: In procesele verbale de receptie ale DDD, trebuie sa se mentioneze caracteristicile substantelor utilizate

S-au stabilit, împreună cu factorii de răspundere la nivelul municipiului Ploiești, o serie de măsuri menite să prevină, respectiv să limiteze, apariția cazurilor de gripă în școli.

Primarul municipiului Ploiești, Adrian Florin Dobre, a convocat joi, 23 ianuarie a.c., în ședință extraordinară, Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Ploiești. Totul pentru a analiza „la rece” situațiile cu impact negativ apărute ca urmare a unor acțiuni de dezinfecție efectuate în unitățile de învățământ în mai multe localități din țară, precum și situația privind epidemia de gripă, care a condus la suspendarea cursurilor școlare în anumite unități de învățământ din țară.

În acest context, s-au stabilit, împreună cu factorii de răspundere la nivelul municipiului Ploiești, o serie de măsuri menite să prevină, respectiv să limiteze, apariția cazurilor de gripă în școli. În acest context, s-a decis efectuarea unui triaj epidemiologic în unitățile de învățământ, pentru depistarea din timp a unor posibile cazuri de gripă.

De asemenea, autoritățile cer să se urmărească respectarea dotării unităților de învățământ cu materiale igienico-sanitare, precum și dezinfectarea corespunzătoare a spațiilor și mobilierului școlar după fiecare ciclu de învățământ, în paralel cu respectarea recomandărilor generale pentru populație în vederea prevenirii îmbolnăvirilor.

DE LUAT ÎN SEAMĂ: Potrivit raportărilor de specialitate, în perioada actuală, numărul cazurilor de gripă înregistrate în județul nostru este semnificativ mai mic față de perioada similară a anului trecut, în momentul de față, neexistând la nivel național o alertă privind cazurile de gripă în școli.

În acest sens, s-a adus la cunoștință faptul că, Ministerul Sănătății, împreună cu Ministerul Educației Naționale, lucrează la elaborarea unor instrucțiuni concrete care să fie aplicate în unitățile de învățământ, instrucțiuni care vor fi transmise către inspectoratele școlare județene și ulterior unităților de învățământ.

Referitor la activitățile de Dezinsecție, Dezinfecție, Deratizare (DDD) în unitățile de învățământ, s-a stabilit ca, ulterior desfășurării acestor acțiuni, în procesele verbale de recepție ale lucrărilor, încheiate între operatorul de servicii publice și conducerile unităților de învățământ, să se menționeze caracteristicile substanțelor utilizate și modalitățile de prevenire a unor eventuale efecte nedorite generate de aceste substanțe.

Autoritățile precizează: La nivelul municipiului Ploiești, substanțele folosite de operatorul de servicii DDD au avizele necesare pentru a fi folosite în siguranță.

La ședința extraordinară au participat, alături de reprezentanții municipalității, reprezentați ai conducerii Inspectoratului Școlar Județean Prahova, Direcției de Sănătate Publică, ai Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, ai Serviciului de Ambulanță Județean Prahova, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, reprezentanții operatorului de servicii de Dezinfecție, Deratizare și Dezinsecție (DDD) la nivelul municipiului Ploiești, etc.

foto: Facebook