Seara de colectie azi, la Ploiesti Jazz Festival. In prim-plan- Groove Garden by Sorin Zlat!

Jazz-ul își continuă sărbătoarea la Ploiești. Efervescent, generos, plin de armonia sunetelor ce cresc arhitecturi și improvizații care fascinează și bucură.

Ploiești Jazz Festival vă așteaptă astăzi, de la ora 19.30, cu un concert susținut de Groove Garden by Sorin Zlat (Sorin Zlat– pian, Robert Patai – voce, Răzvan Trifan – sax, Bogdan Tănase – chitară, Seby Joo – bas, Laurențiu Ștefan – tobe). Seara debutează, la ora 18.00, cu „Behind Social Bars”, un proiect Sebastian Burneci Sextet (Sebastian Burneci – trompetă, Florian Radu – trombon, George Natsis – pian, Liviu Negru – chitară, Adrian Flautistu – bas și Laurențiu Zmău – tobe)

este un proiect de jazz-funk ce reunește muzicieni experimentați cunoscuți pe scena jazz-ului românesc și internațional.

Stilurile pe care le abordează grupul sunt: gospel, funk, R&B, soul, fusion, etc., repertoriul fiind format din piese reorchestrate de la artiști celebri precum: Gregory Porter, Earth Wind And Fire, Stevie Wonder, Lalah Hathaway, precum și compoziții proprii.

Grupul s-a bucurat până acum de prezențe în festivaluri precum: Timișoara Jazz Festival, Festivalul Aici-Acolo Creart București, Brezoi Jazz & Blues Fest, Câmpina Jazz Festival, Danube Jazz Festival, Ploiești Jazz Festival, Jazz on the Rooftop Festival Ploiești, Târgu Mureș Jazz Festival, Bacău Jazz Festival, dar și de prezențe în străinătate: Belgia, Olanda, Franța, Anglia, Spania, Turcia.

Demn de știut, în prezent, grupul lucrează la compoziții noi ce se vor concretiza în curând pe un material discografic marca Groove Garden. În anul 2019 trupa a primit din partea „Galei de Jazz și Blues”, eveniment organizat anual la Hard Rock Cafe București, premiul pentru cea mai bună trupă.

Sorin Zlat – pianist, clarinetist și compozitor, deținător a numeroase premii naționale și internaționale, este unul dintre cei mai reprezentativi pianiști de jazz ai noii generații de artiști români, care în ultimii ani a primit distincții precum Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Jacksonville, Florida (2015), Marele Premiu în cadrul Sorin Zlat (pian) – pianist, clarinetist și compozitor, deținător a numeroase premii naționale și internaționale, este unul dintre cei mai reprezentativi pianiști de jazz ai noii generații de artiști români, care în ultimii ani a primit distincții precum Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Jacksonville, Florida (2015), Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Monaco (2013), Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Montreux (2015), Premiul pentru „Cel Mai Bun Muzician de Jazz”.

Așadar, haidețisă ne bucurăm de jazz și de artiști minunați!

Ploiești Jazz Festival 2020 va putea fi urmărit integral pe platforma

ViCo Hall – Virtual Concert Hall, aici: https://virtualconcerthall.ro/…/ploiesti-jazz-festival…/

Prezintă: Andi Enache