Se renoveaza Caminul Cultural de la Corlatesti. Oamenii locului cred in rolul major al culturii în viata satului

„Suntem nerăbdători să vă prezentam rezultatele si emoționați să putem readuce la viață o clădire ridicată cu atâta dăruire și dragoste de străbunii noștri!”

Momente importante pentru satul Corlatesti-după mai bine de 50 de ani, primele renovări ale Căminului Cultural Corlatesti sunt în desfășurare!

Reprezentanții administrației locale din Berceni, comuna de care aparține satul, anunță: „Suntem nerăbdători să vă prezentam rezultatele si emoționați să putem readuce la viață o clădire ridicată cu atâta dăruire și dragoste de străbunii noștri!”

Referitor la acest subiect, primarul localității, Cosmina Ramona Pandele ne-a mărturisit că este vorba, de fapt, un proiect „de suflet”, care are în vedere revigorarea vieții culturale în toate satele comunei. Având în vederecă sunt vechile cămine culturale au clădiri care o lungă perioadă nu au mai fost folosite, sunt necesarereparații, modernizări și multă grijă din partea tuturor, pentru că… viața unui sat nu poate dăinui fără CULTURĂ. Așadar, potrivit edilului, se pun la cale proiecre ambițioase, privind diverse activități culturale, spectacole și chiar… înființarea unei biblioteci.

Referitor la căminul de la Corlătești, lucrarea ar trebui finalizată în cel mult un an de zile, dar primarul crede că sunt șanse ca totul să se termină până la finele acestui an calendaristic. Valoarea lucrării se cifrează la cca 1,1 milioane de lei. Dar importantă este și forța și dorința localnicilor de a avea un Cămin Cultural viu, implicat în viața comunității.