Se finalizeaza proiectul “Dezvoltarea infrastructurii in zona marginalizata I (strada Poienilor si Calea Unirii)- Boldesti-Scaeni”

Primăria orașului BOLDEȘTI-SCĂENI, în calitate de Promotor de Proiect anunță că în următoarea perioadă va finaliza activitățile proiectului “Dezvoltarea infrastructurii în zona marginalizată I (strada Poienilor și Calea Unirii), oraș Boldești-Scăeni, județul Prahova”, cod proiect PND006.

Proiectul a fost implementat prin intermediul unei finanțări nerambursabile în valoare de 7188,14 Euro oferit de Islanda, Lichtenstein și Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezvoltare locală. ORAȘUL BOLDEȘTI-SCĂENI a încheiat un contract de finanțare cu FONDUL ROMÂN DE DEZVOLTARE SOCIALĂ (FRDS), în calitate de Operator de Program pentru “Programul Dezvoltare Locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor”.

Concret, proiectul a constat în elaborarea documentației tehnice SF (DALI etapa I), studiul geotehnic, studiul topografic, expertiză tehnică, documentația pentru obținerea avizelor pentru Construire trotuar din pavele autoblocante, pistă din beton asfaltic pentru bicicliști și rigolă betonată acoperită pentru scurgerea apelor pluviale în zona marginalizată I de pe str. Poienilor (DC 55B) și pe Calea Unirii (DC 58A) pe tronsonul cuprins între str. Poienilor și str. Salcâmilor din orașul Boldești-Scăeni.

Rezultatele proiectului: Îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, instituțiile de administrație, școlare, medicale, culturale, culte, ordine publică etc.; îmbunătățirea siguranței pietonilor și a bicicliștilor; Rezolvarea problemelor de mediu și crearea unui aspect urban în Zona marginalizată.

foto: sugestie