Se deschide Universitatea Populara Nicolae Iorga de la Valenii de Munte

Miercuri, 27 noiembrie 2019, începând cu ora 11.00, la Muzeul de Artă Religioasă din Vălenii de Munte, str. George Enescu nr. 1, va avea loc un eveniment de rezonanță culturală națională.

Duminică, 6 septembrie 2020, la ora 10,  se vor  deschide  Cursurile de Vară ale Universităţii Populare “Nicolae Iorga” de la Vălenii de Munte. Acesta este un proiect de suflet al Consiliului Județean Prahova, care a sprijinit an de an organizarea acestei manifestări culturale de prestigiu, alături de instituţii precum Academia Română, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Primăria oraşului Vălenii de Munte.

La mai bine de un secol de la înființare, Universitatea Populară “Nicolae Iorga” este la fel de necesară, iar cursurile sale au un rol important în păstrarea identității naționale. Această entitate culturală are un dublu caracter: național și cultural.     

Evenimentul, aflat la cea de-a LXVII-a ediție, se va desfășura în perioada  6 – 9 septembrie 2020. Cu acest prilej, personalități de marcă ale vieții științifice și culturale românești vor participa și vor susține conferințe, prelegeri, alocuțiuni.

 Geniul marelui istoric şi om politic Nicolae Iorga, cel care a intuit rolul important al Universitătții de Vară, entitate ce a devenit pentru toți românii un centru efervescent de cultură și spiritualitate este evocat în fiecare an, fiind un reper al patriotismului.