Scoala Gimnaziala din Apostolache trece in Scenariul 3 si mai multe unitati de invatamant din judet trec din Scenariul 1 in Scenariul 2

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova s-a întrunit miercuri, 23 septembrie 2020, într-o nouă ședință extraordinară, organizată în sistem  audioconferință, pentru a supune dezbaterii și aprobării Hotărârea nr.50/23.09.2020 privind schimbarea scenariilor de lucru a mai multor unități de învățământ din județ, precum și Hotărârea nr.51/23.09.2020 privind asigurarea transportului de apă potabilă și de uz casnic în comuna Teișani.

Concret, în privința instituțiilor didactice, prin Hotărârea nr.50 au fost dispuse următoarele:

  • la Școala Gimnazială comuna Apostolache (toate clasele și structurile), Scenariul 2, în care s-au desfășurat activitățile până în prezent, va fi înlocuit, începând din 23.09.2020, cu Scenariul 3 (participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activităţi/lecţii online), la propunerea consiliului de administrație al respectivei unități de învățământ, avizată de ISJ Prahova și DSP Prahova. Aici, rata de incidență a îmbolnăvirilor a depășit 3/1000 locuitori, conform evaluării periodice a DSP Prahova.

Hotărârea nr. 49/21.09.2020 a fost luată în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

ATENȚIE: Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

Situația este destul de complicată și este în dinamică, practic, de la o oră la alta. Trebuie știut că până la acest moment, în Prahova, totalul cazurilor de infectare cu coronavirus a depășit 5400.

foto: ziare.com