Sarbatoare deplina la Casa Domneasca Brebu. „Ferestre” de spirit si traditii deschise in inimile unor prunci

Ziua  Universală a Iei – 24 iunie 2022

Atelier de creație: Coronița de sânziene

Ziua Drapelului Național – 26  iunie  2022

Evocare : ” Drapelul și România Modernă ”

-documentar video: Istoria drapelului românesc.

Sunt acestea cele întîmplate frumos, emoționant, vineri la Casa Domnească Brebu.

„Unii spun că în noaptea aceasta, exact la miezul noptii, se deschid cerurile. Nu prea înţeleg cum s-ar putea deschide, dar aşa se spune: că în noaptea de Sânziene se deschid cerurile. Probabil că se deschid numai pentru cei care ştiu cum să le privească…” Mircea Eliade

Alături de elevii clasei a III-a B, coordonați cu dragoste și profesionalism de PÎP Loredana Dragomir, reprezentanii Muzeului Casa Domnească Brebu au petrecut astăzi două ore, 10.00 – 12.00, timp în care, magia Sânzienelori i-a purtat pe toți spre tărâmuri de poveste, încărcate cu tradiții și legende, care de care mai vechi și mai frumoase.

 Bucuroși de importanța frumoaselor ii, purtate cu mândrie națională, pruncii iubitori de tradiții au vizitat și expoziția temporară ” Costumul Tradițional Românesc – Tezaur de etnografie și artă”, în acest fel completându-și cunoștințele.  Zi cu dublă sărbătoare, încărcată cu simbolism și… spirit, pentru că astfel, a fost marcată și importanța zilei de 26 iunie – Ziua Drapelului Național, prilej cu care, cu toții și-au amintit istoria drapelului românesc și evoluția sa de-a lungul timpului.

Eveniment, lecție, sărbătoare. Toate așezate acum laloc de ciste în inimile unor copii dornici de cunoaștere. Cât de frumos și bine!!!