Sambata seara, la Ploiesti: „Muzica lui Mozart ademeneste ingerii pe pamant”

Poetul german Franz Alexander von Kleist spunea că „Muzica lui Mozart e atât de frumoasă încât ademeneşte îngerii pe pământ”. Tabloul a părut să fi prins viaţă sâmbătă seara, pe esplanada Bisericii Sf. Andrei, la concertul susţinut de orchestra simfonică ploieşteană condusă de la pupitrul dirijoral de Alexandru Ilie.

Spectatorii au putut audia trei dintre lucrările compuse de Wolfgang Amadeus Mozart: Concertul în Mi bemol major , KV 495, pentru corn și orchestră, Simfonia nr. 23, KV 181, in Re major și Simfonia nr. 25, KV 183, în sol minor. Solist a fost Gabriel Cupşinar (corn).

„Ca să scrii despre Mozart ar trebui să-ţi moi pana în curcubeu” Diderot Wolfgang Amadeus Mozart (n. 27 ianuarie 1756, Salzburg, d. 5 decembrie 1791, Viena) … Ei bine, da. Și poate ca să simți MUZICA LUI… trebuie să trăiești un eveniment cum a fost cel de sâmbătă seara, de la Ploiești.

Frumos, plin, luminat de sunetul cu chip de ARTĂ…

Pentru tot, mulțumim artistilor Filarmonicii ploieștene.

*Poate nu știați: Mozart a primit la naștere numele de Theophilus, care în limba greacă înseamnă Cel iubit de Dumnezeu. Mai târziu numele s-a germanizat în GottliebAmadeus este un supranume pe care Mozart l-a primit la 16 ani în urma vizitei sale în Italia, la Bologna, unde a uimit spectatorii prin talentul său de compozitor și interpret.