S-a semnat comntractul de comodat care pune la dispozitia CJARE a unei cladiri de pe strada Stefan Greceanu

Centrul Județean de Resurse si Asistență Socială (CJARE) Prahova este o instituție de învățământ special integrat.

Primarul municipiului Ploiești, Adrian Florin Dobre, a semnat vineri, 24 mai 2019, contractul de comodat, prin care municipalitatea pune la dispoziția Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională Prahova, imobilul situat în strada Ștefan Greceanu, nr.9A, clădire K8, unde instituția sus amintită urmează să își desfășoare activitățile specifice.

Centrul Județean de Resurse si Asistență Socială (CJARE) Prahova este o instituție de învățământ special integrat, orientată în oferirea, coordonarea și monitorizarea de servicii educaționale specifice, acordate copiilor/elevilor, cadrelor didactice, părinților și membrilor comunității, precum și asistența necesară în acest sens. Totodată, instituția monitorizează și evaluează, la nivel județean, implicit local, și activitatea cabinetelor de asistență psihopedagogică, a centrelor și cabinetelor logopedice interșcolare, colaborează cu centrele școlare pentru educație incluzivă în vederea asigurării serviciilor educaționale specializate și a serviciilor specializate de mediere școlară.

Trebuie știut că această instituție oferă activități de orientare școlară și profesională adaptată nevoilor fiecărui elev și contribuie astfel la dezvoltarea armonioasă a personalității tuturor copiilor.

Prin acest demers, municipalitatea își reiterează preocuparea, orientarea și implicarea activă față de tot ceea ce înseamnă progresul fiecărui copil, susținerea excelenței în învățământ, pregătirea tinerilor și a elevilor pentru un viitor de succes, și implicit asigurarea accesului la o educație de calitate.