Raed Arafat a venit la bilantul ISU Prahova pe 2018

Seful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a fost prezent astazi la bilanțul activității pe anul 2018 al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Șerban Cantacuzino” al județului Prahova, eveniment la care au mai fost prezenti prefectul Madalina Lupea si presedintele Consiliului Judetean Prahova, Bogdan Toader.

 

Doctorul Raed Arafat a anunțat că, anul acesta, pompierii prahoveni vor primi o parte din cele 500 de autospeciale de intervenție pentru stingerea incendiilor, achiziționate prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Și Salvamont Prahova va primi o mașină specială pentru zonele montane, cu toate dotările necesare în vederea recuperării răniților de pe traseele din munții județului nostru. O altă veste bună este că se va lua în discuție solicitarea de creștere a numărului de posturi la Serviciul de Ambulanță Județean Prahova, lucru care va îmbunătăți calitatea actului medical.

 

“Trebuie, însă, să menționez că ISU Prahova a achiziționat, cu fonduri primite de la Consiliul Județean Prahova (50.000 de lei), o cameră de termoviziune care va fi de mare ajutor în cazul căutării pe timp de noapte a persoanelor dispărute, precum și pentru a stabili modul de acțiune în intervențiile de stingere a incendiilor, în funcție de temperatura generată de flăcări și măsurată de aparatul respectiv. Remarcabilă este și reducerea timpilor de intervenție a echipajelor ISU Prahova, atât datorită achiziționării de autospeciale, cât și apariției celor două centre SMURD de la Comarnic și de la Balta Doamnei. Anul acesta, și Centrul ISU de la Mizil va avea parte de reparații capitale și de modernizări, cu finanțare de la Banca Mondială. Pompierii militari prahoveni și toți membrii echipelor de intervenție în situații de urgență merită tot respectul pentru că ne vin în ajutor în momente critice și se sacrifică, deseori, pentru binele nostru!”, scrie presedintele CJ Prahova, Bogdan Toader, pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Facebook/BogdanToader