Proiect “Promovam atitudini reponsabile in trafic! 2014-2015”, in Prahova

Cabinetul Individul de Psihologie – Bulgaru Denis Prahova, initiatorul proiectului in judetul nostru, in parteneriat cu Inspectoratul Judetean de Politie Prahova, Serviciul de Ambulanta Judetean Prahova, au demarat proiectul “Promovam atitudini responsabile in trafic 2014-2015”, initiatorii fiind psihologi cu specializarea in Psihologia Transporturilor.

 

Partile au stabilit sa colaboreze pentru realizarea urmatoarelor obiective:

– organizarea de actiuni de informare privind constientizarea atitudinilor responsabile in traficul rutier de catre toti participantii la trafic si reducerea riscurilor accidentelor rutiere;

– activarea si implicarea in campanii de prevenire a accidentelor rutiere a unitatilor/institutiilor private si publice care concura la siguranta circulatiei.

 

Scopul campaniei este de a determina participantii in trafic sa constientizeze riscurile care pot aparea datorate consumului de alcool, oboseala, atentie, viteza neadaptata, comportamente neadecvate etc. Grupul tinta al acestui proiect sunt viitorii conducatori auto care trec prin procesul de scolarizare, conducatorii auto profesionisti si neprofesionisti, pietoni, biciclisti.

 

In Prahova aceasta campanile se va desfasura in localitatile cu cel mai mare risc de accidente rutiere Ploiesti, Sinaia, Baicoi etc. Primul eveniment s-a desfasurat in Ploiesti, in data de 3 septembrie 2014. Proiectul continua in data de 18.09.2014 in Baicoi

– Ora 10:30, unde, impreuna cu Politia Rutiera, Servicul de Ambulanta si Psihologi voluntary organizatorii vor imparti in trafic materiale informative conducatorilor auto.

– Orele 12,30-14:00, Casa de Cultura Baicoi – vor fi invitati din partea Politiei Judetene – Insp. Principal Adrian Iacob si Politia Locala, elevi, angajatori in transporturi si orice persoana interesata in activitatea de prevenire a accidentelor.