Printre… frumusetile Ploiestilor…

Trecem pe lângă ele, le privim în treacăt sau deloc și… mergem mai departe, tulburați de gânduri, grăbiți sau visători. Pe străzile aglomerate ale orașului pe care îl vedem numai în gri. Prin vâltoarea zilelor cărora nu mai știm să le admirăm răsăritul sau apusul… ascunse, ambele printre ziduri, claxoane, neliniști și treburi…

Și, totuși… ele, ele, frumusețile orașului stăruie… Dăinuie tăcute, încăpățânate să ne învingă nepăsarea, cruzimea, vremurile. Sunt acolo de dragul artei, de dragul de a pune ceva frumos în viața fiecăruia, de dorul… de a spune povești despre cei care au fost, despre vremea trecută a unui oraș în care estetica, eleganța, istoria, respectul aureolau viața comunității.

Vă invităm să privim aceste frumuseți. Și să ne gândim, cu toții, că merită să fie în continuare, aici, cu noi și cu generațiile ce vor veni!

Str. Poștei, Str. Maramureș, Str. Bobâlna, Str. Transilvaniei, Str. Romană/Boldescu, Str. D. Bolintineanu, Str. Bucegi, foto 9: Str. Poștei (a fost și… nu mai este!), Str. Plăieșilor, Str. Tatra, Str. Constanței, Str. Șt. O. Iosif.

foto: Mihaela Voicu