Principiul primarului din Gura Vadului: „Omul, oriunde s-ar afla pe planeta Pamant, este dator sa sfinteasca locul”. Nu-i vorba-n vant!

Gura Vadului. Una dintre acele… fericite localități unde mai tot timpul se întâmplă ceva bun pentru comunitate.

Gura Vadului. Una dintre acele… fericite localități unde mai tot timpul se întâmplă ceva bun pentru comunitate și unde timpul nu stă-n loc, ba socoate și face să se bucure oamenii și să le fie mai bine din zi în zi. Și nu-s vorbe alese pe sprânceană, doar așa, de dragul colinelor parfumate cu… Fetească, ci,… purul adevăr. Și asta pentru că primarul aflat la cârma comunei, Constantin Lungu, are și aplică un anume principiu: omul, oriunde s-ar afla pe planeta pământ, este dator să sfințească locul.

Și asta se simte și se vede pe viu. Greu îl prinzi pe primar la două vorbe. E când în teren, când de vorbă cu oamenii, când printe acte, când la București să pună totul la punct cu constructorul pentru nu știu ce lucrări de anvergură, când fix acolo unde e nevoie să fie să ia pulsul comunei să afle ce-și doresc oamenii, ce probleme au de rezolvat…

Dar între atâtea treburi care nu-i dau răgaz, pe treptele primăriei, se poprește și ne arată: „vedeți, aici, în clădirea asta (una veche, pe care încă e titulatura vechiului oficiu poștal, vreau să fac cabinete medicale, inclusiv unul de stomatologie. Să nu se mai chinuie omul, la o adică, să meargă până la oraș, să mai dea și bani pe drum și să se simtă rău. Trebuie să venim tot timpul cu idei, cu ceva bun, că oamenii de-aia te-au ales că au avut încredere că faci ceva!”

Tot așa, în două vorbe, aflăm că în prezent, în satul Perșunari, spre exemplu, se lucrează la rețeaua de canalizare. Așa cum aflăm de la interlocutorul nostru, lucrarea este executată în proporție de 50% și se realizează cu fonduri europene. Ca de altfel multe alte investiții în partea locului, că banii ăștia sunt salvarea. Important e că se face și că se pun în practică aspecte care să schimbe în bine traiul celor de aici.

foto. ziare.com