Primarul Busteniului l-a premiat pe singurul roman medaliat la JO la bob

Surpriză inedită pentru Ion Panțuru, sportivul care a adus, în 1968, singura medalie olimpică pentru România la sporturile de iarnă.

 

Joi, 11 septembrie, marele sportiv a împlinit 80 de ani și a avut parte de momente uimitoare din partea nașului său, Emanoil Savin – primarul orașului Bușteni, care i-a dus acasă un tort decorat cu panglică tricoloră și imagini avându-i drept protagoniști pe sportiv și pe primar, alături de un buchet de flori. Atmosfera a fost întreținută de un artist local, adus special de către edil pentru a-l încânta pe sărbătorit.

 

Alături de primar s-a aflat și un alt mare sportiv al României, canotorul Dimitrie Popescu, multiplu medaliat la olimpiade, precum și viceprimarul Bușteniului, Nae Savel și administratorul public, Marian Ilie.

 

Ion Panțuru – maestru emerit al sportului, multiplu campion european, mondial și olimpic la bob este, din anul 2005, ”Cetățean de Onoare al orașului Bușteni”. Panțuru a câştigat, la Olimpiada din 1968 (Grenoble), alături de Nicolae Neagoe, singura medalie a României la Jocurile Olimpice de Iarnă, performanță care, de 47 de ani, nu a fost depășită de niciun alt sportiv român.