Primarul Adrian Dobre propune subventionarea gigacaloriei pentru a se pastra nivelul costurilor pentru ploiesteni ca si pana acum

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local al Municipiului Ploieşti, primarul Adrian Dobre a introdus o propunere de hotărâre care prevede subvenţionarea căldurii în oraş până la nivelul preţului actual de 186,97 de lei fără TVA, respectiv 222,49 de lei cu TVA.

Eu sper că majoritatea din Consiliul Local al Municipiului Ploieşti nu le va face ploieştenilor o surpriză neplăcută şi nu va respinge propunerea de subvenţie pe care o fac. În mai, atunci când s-a semnat prelungirea contractului cu Veolia, ne-am înţeles cu toţii să păstrăm costurile la acelaşi nivel ca în anul 2018. Sper că reprezentanţii partidelor din Consiliul Local nu s-au sucit ca nişte Hopa Mitică şi îşi vor ţine cuvântul dat la acel moment. Respingând propunerea pe care o fac, nu-mi fac mie un rău, ci îşi bat joc chiar de ploieşteni, care nu merită aşa ceva”, a declarat primarul Adrian Dobre.

Propunerea vine în contextul în care Consiliul Local trebuie să aprobe noul preţ stabilit de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), care a stabilit, prin avizul numărul 65 din data de 23.09.2019, că preţul reglementat pentru furnizarea energiei termice la consumatorii casnici din Ploieşti, de către Veolia Energie Prahova, trebuie să fie de 315,35 de lei per gigacalorie fără TVA, respectiv 375,27 de lei cu TVA.

Fondurile destinate acoperirii diferenţei de preţ între ce a stabilit ANRE şi ce ar urma să plătească, într-un final, consumatorii casnici din Muncipiul Ploieşti ar urma să vină din Bugetul Local al oraşului, el fiind luat în calcul atunci când s-a construit Bugetul pentru 2019.

Reamintim faptul că, la şedinţa Consiliului Local, din 9 aprilie 2019, a existat unanimitate pentru aprobarea unei hotărâri (Nr. 97 din 09.04.2019) care stabilea, de principiu, subvenţionarea agentului termic până la valoarea de facturare din 2018.