Primaria Filipestii de Padure a achizitionat o gradinita de la SNC

Educația este drumul pe care copiii urmează să atingă potențialul maxim în viață. Este, după cum bine se știe, cea mai importantă componentă a unei societăți.

„Primordial pentru Primaria Filipeștii de Pădure este îmbunătățirea actului educațional și ajutorarea părinților în creșterea copiilor.Pentru aceste scopuri instituția noastră a achiziționat de la Societatea Națională a Cărbunelui (societate aflată în faliment), Grădinița nr.1 (fosta creșă) și dorește intrarea cât mai rapidă a acestei cladiri în circuitul învățământului preșcolar și școlar. Reabilitarea acestei clădiri presupune costuri foarte mari și de aceea acest lucru este posibil doar prin accesarea de fonduri europene sau guvernamentale”, a scris primarul Daniel Ciprian Morarescu pe pagina sa de facebook.

Primaria Filipeștii de Pădure va demara in cel mai scurt timp procedurile de accesare ale acestor fonduri, reușind deja sa introducă acest imobil în programul de eficientizare energetică.

„Dorința noastră este ca această clădire să devină un corp comun pentru o nouă creșă și un afterschool. Deși copiii „abia aşteaptă să sune de ieşire” considerăm că programul „școala după şcoală” este o necesitate. Totodată o creșă ajută copilul sa devină sociabil, să vorbeasca și să dobândească deprinderi specifice. Atunci cand programul zilnic de muncă nu le permite părinților să fie acasă, atunci cand copiii termină școala, un afterschool este parte foarte importantă din creșterea și educația unui copil oferindu-i siguranță, dar și multe alte beneficii. Aici, copiii pot lua parte la diverse activități menite să contribuie la dezvoltarea lor cognitivă”, a mai spus Daniel Ciprian Morarescu.