Premiu de 500 euro la Bienala Internationala de Gravura Contemporana 2019, de la Ploiesti

Primăria Municipiului Ploiești va acorda un premiu important în cadrul celei de-a XIII-a ediții a Bienalei Internaționale de Gravură Contemporană „Iosif Iser”, expoziție de anvergură organizată și găzduită de Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”.

Bienala Internațională de Gravură Contemporană „Iosif Iser”veste singura manifestare de acest gen din România și una din puținele din lume, constituind una dintre cele mai interesante modalități de cunoaștere a tendințelor actuale ale gravurii universale. Evenimentul se adresează artiștilor profesioniști români și străini și este deschis tuturor tehnicilor de gravură, concretizându-se într-o amplă expoziție cu lucrări premiate. Pictorul, gravorul și desenatorul Iosif Iser (1881-1958) este un artist român de valoare internațională și națională, legat prin opera sa de aceste locuri.

Distincțiile din cadrul bienalei sunt acordate în urma unei jurizări profesioniste, operele premiate precum și o parte din lucrările expuse urmând să îmbogățească colecțiile Muzeului Județean de Artă Prahova, implicit patrimoniul cultural național.

Premiul Bienalei Internaționale de Gravură acordat de Primăria Municipiului Ploiești va fi în valoare de 500 de euro.

Vernisajul actualei ediții a Bienalei Internaționale de Gravură Contemporană „Iosif Iser” va avea loc miercuri, 4 decembrie 2019, de la ora 17:00, la sediul Muzeului Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” (Bulevardul Independenței nr. 1).