Prefectura Prahova, reactie dupa arestarea primarului din Ciorani si a altor 15 persoane

Comuna Ciorani, din judetul Prahova, a ramas fara primar, dupa ce edilul Marin Voicu a fost arestat preventiv, alaturi de alte 15 persoane in cazul fraudarii alegerilor locale de anul trecut.

Prin intermediul unui comunicat de presa, Instituția Prefectului Prahova a venit azi cu urmatoarele precizări:

„În conformitate cu art. 159 alin. (1) lit. a) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, mandatul primarului comunei Ciorani, dl. Voicu Marin, se suspendă după comunicarea oficială a hotărârii din partea instanței.

În aplicarea dispoziţiilor art. 159 alin. (2) şi alin. (3) din acelaşi act normativ, Prefectul judeţului Prahova va constatata, prin ordin, suspendarea de drept a mandatului primarului comunei Ciorani, dl. Voicu Marin, în termen de maxim 48 de ore de la comunicare, în condiţiile Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală. Ordinul prin care se constată suspendarea mandatului va fi comunicat persoanelor interesate în termen de 48 de ore de la emitere.

În conformitate cu dispoziţiile art. 152 alin. (1) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, viceprimarul este înlocuitorul de drept al primarului.

În cazul funcţionarilor publici pentru care s-a dispus măsura arestării preventive, potrivit art. 513 alin. (1) lit. e) din OUG nr. 57/20019 privind Codul administrativ, raportul de serviciu al acestora se suspendă de drept, prin dispoziţia emisă de către viceprimarul comunei Cioran, urmând a se constata cazul de suspendare.

În ceea ce priveşte aparatul de specialitate al primarului, din totalul de 26 de funcţii publice şi 13 posturi contractuale ocupate, activitatea va fi desfăşurată prin delegare de atribuţii de către cei 16 funcţionari publici şi 12 contractuali care în prezent se află în activitate.

Până la ora transmiterii acestei informări, nu ne-a fost comunicată hotărârea instanței”, se arata intr-un comunicat de presa al Prefecturii Prahova.