Prahova: Programul lapte si corn a fost sistat în judet, din cauza toxiinfectiilor alimentare

Consiliul Județean Prahova a decis sistarea programului lapte și corn în întreg județul. Astăzi, preșcolarii și elevii au primit numai corn, nu și lapte.

 

Primele cazuri de toxiinfecție alimentară au apărut luni, în jurul orei 15.00. Peste 30 de copii au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au început să aibă dureri abdominale, grețuri și frisoane. Doi dintre ei elevi au rămas internați la Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Ploiești. Marți seară alți 17 copii au fost transportați la spital, cu suspiciunea de toxiinfecție alimentară. Astăzi, distribuirea laptelui în școli a fost sistată.

 

Tot astăzi, Consiliul Județean Prahova a decis,  „ca urmare a situaţiei apărute la începutul acestei săptămâni, când mai mulţi elevi de la mai multe unităţi de învăţământ din judeţul Prahova au fost internaţi cu simptome de toxiinfecţie alimentară, începând cu data de 26 noiembrie 2015, se sistează Programul guvernamental “Lapte şi corn”, până la aflarea rezultatelor analizelor de laborator efectuate de către autorităţile competente”.