Prahova: Apar 8 comune poli regionali

Un proiect de lege privind reclasificarea localitatilor propune infiintarea a 183 de comune poli-regionali. Daca initiativa legislativa va gasi sustinere in Parlament, comunele din Romania vor fi impartite in doua categorii: comune poli-regionali sau “super-comune” si alte comune.

 

Ce deosebeste „super-comunele” de comunele simple? Sunt localitati cu rol de „loc central” in județe care pot prelua servicii cu rol teritorial în sănătate, educație, cultura, comerț și servicii. Ele vor avea o populație de minim 2.000 locuitori.

 

In desemnarea drept comuna – pol rural au fost luati in calcul mai multi factori: rata migrației temporare a populației, rata medie anuală de creștere a populației, volumul populației, accesibilitatea rutieră si feroviara, ponderea persoanelor cu studii superioare sau mărimea medie a exploatațiilor agricole.

 

Iata care este lista comunelor din Prahova care sunt vizate de aceasta lege: Baltesti, Ciorani, Filipestii de Padure, Maneciu, Puchenii Mari, Starchiojd, Valea Calugareasca, Valea Doftanei.