Poftiti la Drajna acolo unde Moara de apa Warthaldi isi spune inca povestea si unde sufletul satului graieste ca-n spusa lui Blaga

Drajna – un loc minunat, un loc de poveste in care amintirile raman de neuitat.

Moara de apa Warthaldi reprezinta o poveste incredibila a tehnologiei si a culturii traditionale romanesti si este un exemplu elocvent al modului in care patrimoniul cultural poate fi pastrat si promovat pentru generatiile viitoare.

Tinutul Drajnei este unul din locurile deosebite din tara noastra, nu numai prin frumusetea naturii, dar mai ales prin lectia de viata pe care oamenii locului ne-o dau.

Greu smulgi apei forta, greu iti pastrezi locul langa ea, dar, cand vrei, poti sa muti si muntii din loc. La Drajna, de sute de ani, apa, piatra,lemnul si omul  scriu VIATA. Si povestea ramane vie!

„Pretutindeni traiesc oameni si pentru fiecare dintre ei, locurile in care s-au nascut sunt cele mai frumoase. Ca sa intelegeti de ce, trebuie sa vizitati locurile noastre si, acolo unde intalniti localnici, dati-le binete si intrebati-i de vorba.

Abia asteapta sa va spuna povestea fiecarui loc, asa cum au trait-o ei si inaintasii lor”- scriu edilii pe pagina Primariei Comunei Drajna, intotdeauna bucurosi de oapeti ca si gospodarii comunei, buni pastratori ai sufletului satului.