Ploiestii asteapta sa-si spuna povestile…

„Povești din Ploiești”, așteaptă să se dezvăluie prezentului printr-un eveniment demn de apreciat.

Pentru că vremurile vor și… musai să stea la o vorbă și… fotografii cu prezentul, o ingenioasă expoziție va fi deschisă începând de joi, 30 septembrie (vernisajul la ora 12.00) și până la sfârșitul acestui an, în fața Muzeului Județean de Artă Prahova.

 Inițatorii evenimentului au pregătit 15 panouri ce vor fi instalate pe gardul dinspre Bulevard al Muzeului și care vor conțin fotografii și cărți poștale din colecția Asociației pentru Educație și Dezvoltare Urbană, însoțite de scurte texte explicative.

 Imaginile – unele dintre acestea publicate ÎN PREMERĂ– reconstituie amintiri de demult ce merită puse în lumina prezentului și… poate chiar să dea… lecții.

Trebuie știut că expoziția face parte dintr-un proiect mai amplu al AEDU, asociație care va edita o broșură ce va fi distribuită gratuit participanților la vernisaj. În cadrul aceluiași proiect, AEDU va organiza patru tururi istorice gratuite pentru liceenii din Ploiești și va crea șapte materiale video despre istoria locală.

Proiectul „Povești din Ploiești” este realizat de Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană, cu sprijinul Muzeului Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”, fiind finanțat prin „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități – Ploiești”, un program coordonat la nivel național de Federația Fundațiile Comunitare din România – FFCR.

O inițiativă și mult mai mult decât atât. Din sufletul unui Ploiești (de altădată) care are (prea multă) răbdare cu prezentul, care vrea și trebuie să glăsuiască generațiilor, care are nevoie, încă, să-și pună în lumina trăirile, valorile…